Hot News
Zaharova, reacție tăioasă la declarația ambasadorului SUA
28/04
Premierul Moldovei a anunțat că Putin are interdicție de intrare în țară
28/04

Rusia a depășit SUA la producția de îngrășăminte minerale

Foto: TASS

Rusia a reușit să depășească Statele Unite la producția de îngrășăminte minerale și să devină numărul doi mondial, după China, a anunțat Andrei Guriev, șeful Asociației Producătorilor de Îngrășăminte din Rusia (RAPU), la o întâlnire cu președintele Vladimir Putin, relatează Izvestia.

La începutul discuției, liderul rus a subliniat creșterea cu 40% a producției de îngrășăminte în ultimii 10 ani. De asemenea, el a mai indicat faptul că aceste resurse sunt total suficiente pentru a acoperi nevoile țării. Mai mult, recolta record de anul trecut a fost realizată inclusiv datorită creșterii nivelului de utilizare a îngrășămintelor în agricultura internă, a subliniat președintele.

„La producție, am depășit Statele Unite, India și suntem acum cel mai mare producător mondial de îngrășăminte minerale, după China. Este, cu adevărat, o realizare uriașă”, a spus șeful RAPU.

Guriev a făcut o evaluare a situației actuale de pe piața îngrășămintelor. Potrivit acestuia, 70% din exportul de îngrășăminte minerale din Rusia este destinat țărilor prietenoase.

Referindu-se la sancțiunile impuse Rusiei, președintele Putin a declarat că cei care au fost inițiatorii restricțiilor, au provocat daune importante pițelor în curs de dezvoltare din Africa, America Latină și Asia.

Pe 5 aprilie, s-a aflat că, grație îngrășămintelor minerale rusești achiziționate de Ținutul Stavropol (sudul Rusiei), au încolțit aproape toate culturile de toamnă. Prin urmare, în regiune se derulează activ lucrările agricole. Germinarea culturilor de toamnă, a grâului și a rapiței a depășit 97%. Semănatul este finalizat în proporție de peste 40%.

Anterior, serviciul de presă al Ministerului Agriculturii al Rusiei a anunțat că în 2023 se va atinge o recoltă demnă de cereale și leguminoase.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sincer, mă bucur! Rusia poate depăși multe state fiindcă are resurse, iar restricțiile impuse nu au făcut decât să mobilizeze poporul în mod admirabil. De exportat are unde, că lumea e mare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089