Hot News
Rusia a depășit SUA la producția de îngrășăminte minerale
28/04
Eveniment cultural și istoric la Casa Rusă din București
29/04

Premierul Moldovei a anunțat că Putin are interdicție de intrare în țară

Președintele Rusiei, Vladimir Putin/ Foto: TASS

Autoritățile Republicii Moldova au întocmit o lungă listă cu persoane care au interdicție de intrare pe teritoriul țării, unele dintre ele aflând de această decizie doar la graniță, a declarat premierul moldovean Dorin Recean la postul de televiziune TV8, relatează RBC.

Potrivit acestuia, pe listă figurează președintele rus Vladimir Putin, cântărețul Filipp Kirkorov, precum și un om de afaceri, fiul fostului procuror general Igor Ciaika și alții. Recean a subliniat că Republica Moldova este stat suveran și, prin urmare, cetățenii străini sunt obligați să respecte decizia Chișinăului.

Săptămâna trecută, la 17 aprilie, în Moldova nu a putut să intre șeful Tatarstanului, Rustam Minnihanov. El venise pantru a participa la Congresul prieteniei între popoare. „Nu i-au dat voie nici măcar să coboare din avion pe aeroportul din Chișinău. I s-a înmânat un document, prin care era înștiințat că nu are drept de intrare”, a explicat Alksandr Suhodolski, deputat al Adunării Populare Găgăuze.

Subliniind că Minnihanov nu a fost declarat persona non grata, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a precizat că politicianul intenționa să-și exprime sprjinul pentru unul dintre candidații la alegerile locale, ceea ce nu poate fi considerat un motiv întemeiat al vizitei. „Autoritățile îi roagă pe oficialii ruși să se abțină de la a se amesteca în treburile interne ale țării noastre”, se arată în comunicatului ministerului. MAE rus a calificat decizia Moldovei drept neprietenoasă.

Moscova a interzis intrarea în Rusia a unor oficiali moldoveni: ministrul de Interne, Ana Revenco, trei deputati – Oaz Nantoi, Olesa Stamate si Lilian Carp, iar secretarul cu grad diplomatic al ambasadei Moldovei, Valeriu Man, a fost declarat persona non grata.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Autoritățile Republicii Moldova să-și facă din lista aia un coif și să și-l pună pe cap. S-ar putea să-i ferească de soare, că altă utilitate nu are. Cu siguranță că președintele Vladimir Putin nu intenționează să viziteze Republica Moldova. Nu acum. Le va face o surpriză într-o zi. Ei stau cu ochii hipnotizați spre Zelenski și SUA. Nu pricep ce se întâmplă cu adevărat. Dar cum să înțeleagă? E ca și cum a-i cere lână de la broască!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053