Hot News
Atlantico: Est-europenii, îngrijorați de creșterea criminalității din cauza Ucrainei
02/05
Cum zădărnicește Rusia contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei
02/05

Colonelul Douglas Macgregor: Ucraina a pierdut aproape tot armamentul furnizat de Occident

Foto: kostanews.ru

Ucraina a pierdut 90% din armele și tehnica de luptă furnizate de statele occidentale, a declarat fostul consilier al șefului Pentagonului, colonelul Douglas Macgregor, relatează publicația Vzgliad.

Într-un interviu acordat canalului de Youtube Judging Freedom, Macgregor a spus că, din acest motiv, Forțele Armate ale Ucrainei nu vor fi gata prea curând pentru o contraofensivă. Potrivit spuselor sale, va fi foarte complicat de realizat acest lucru, deoarece Ucraina nu are apărare antiaeriană și nu poate respinge rachetele rusești. „În schimb, rușii văd toate acțiunile lor”, a adăugat colonelul american, citat de Ura.ru.

Fostul consilier al șefului Departamentului de Apărare al SUA consideră că ucrainenii se află într-o situație de impas. În opinia sa, țările NATO consideră Ucraina o „cauză pierdută”, iar folosirea forțelor Alianței pentru a ajuta Kievul, o idee fără speranță.

McGregor a afirmat, anterior, că punctul de vedere exprimat de Secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, în legătură cu locul Ucrainei în Alianță semnalează nedorința Occidentului de a merge la negocieri cu Rusia privind Ucraina și perspective suplimentare pentru o escaladare a conflictului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ucraina a pierdut armele sau le-au vândut. Nu-i nimic, le va trimite în continuare Biden. De curând Macron l-a asigurat pe Zelenski de tot sprijinul lui (inclusiv cu armament). Mai bine s-ar preocupa de situația din țara lui, că e praștie! Cancelarul Olaf Scholz a avertizat Ucraina să nu atace Rusia cu arme germane. Glumește sau ne crede proști? Atunci de ce livrează armament, ce crede că face Zelenski cu ele, își deschide un muzeu? Pentru cineva care e cercetat pentru o fraudă de 30 miliarde de euro, asta sună a minciună și ipocrizie. SUA și Occidentul împiedică negocierile dintre Rusia și Ucraina, este evident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874971