Hot News
Colonelul Douglas Macgregor: Ucraina a pierdut aproape tot armamentul furnizat de Occident
02/05
Baijiahao: China și-a redus investițiile în obligațiuni SUA, spre bucuria Rusiei
02/05

Cum zădărnicește Rusia contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei

Foto: fbm.ru

În orașul Pavlograd s-au auzit, în noaptea de duminică spre luni, o serie de explozii la obiective industriale, depozite de muniții și combustibil. Localitatea este unul dintre hub-urile de depozitare și logistică ale contraofensivei în pregătire de Forțele Armate ale Ucrainei, scrie publicația Vzgliad. Cum vor afecta acțiunile preventive ale rușilor planurile inamicului și vor putea oare Forțele Armate ale Rusiei să zădărnicească ofensiva armatei Ucrainei?

Luni, reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, general-locotenentul Igor Konașenkov, a anunțat că în cursul nopții forțele ruse au lansat, de pe mare și din aer, un atac cu rachete grupat cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune asupra obiectivelor complexului militar-industrial al Ucrainei. Potrivit precizărilor sale, ca urmare a acestui atac a fost perturbată activitatea întreprinderilor producătoare de muniție, arme și tehnică de luptă destinate trupelor ucrainene.

La Pavlograd (regiunea Dnepropetrovsk), forțele ruse au lovit în special infrastructura feroviară și depozitele cu muniție, combustibili și lubrifianți, pe care armata ucraineană le strânsese pentru ofensiva ei pe direcția Zaporojie, a anunțat președintele mișcării ”Suntem împreună cu Rusia”, Vladimir Rogov. Potrivit previziunilor sale, inamicul va întâmpina acum probleme de logistică, fapt care va întârzia cu câteva zile sau chiar cu câteva săptămâni contraofensiva pe care și-a planificat-o.

După cum a anunțat președintele Administrației regionale Dnepropetrovsk, Serghei Lîsak, asupra regiunii au fost lansate șapte rachete, apărarea antiaeriană ucraineană reușind să doboare câteva dintre ele. El nu a precizat numărul țintelor lovite. În același timp, el a precizat că a fost avariată întreprinderea industrială a orașului. În plus, autoritățile din Pavlograd i-au îndemnat pe locuitori să nu publice pe internet fotografii și înregistrări video cu consecințele atacului asupra obiectivelor Forțelor Armate ale Ucrainei.

Consecințele atacului asupra nodului de transport din Pavlograd au fost prezentate de corespondenții de război ruși. Imagini au fost publicate, în special, pe canalul de pe rețeaua Telegram „Operațiunea Z: Comisarii militari ai Primăverii rusești”.

Expertul militar Boris Rojin a menționat, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, că în urma atacului lansat de armata rusă asupra obiectivelor Forțelor Armate ale Ucrainei pe această direcție, s-a produs o „apocalipsă locală”. „Au fost semnalate detonări secundare. Posibil au lovit un tren cu tehnică de luptă și muniții. În orice caz, o treabă excelentă. De așa ceva este nevoie mai mult și mai des”, a scris el.

După cum a anunțat, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, Ministerului Apărării al Rusiei, pe lângă Pavlograd, în timpul nopții a fost deschis focul și pe alte direcții. Astfel, în raionul Ugledar, din Republica Populară Donețk, a fost lovit un post de comandă și observație. În plus, au fost distruse sediul și infrastructura de logistică.

„Lovituri de înaltă precizie sunt lansate asupra statelor majore și a posturilor de comandă ale inamicului, precum și asupra tehnicii de luptă, muniției și efectivului militar. Se poate constata că am început să întreprindem măsuri pentru a preveni ca inamicul să-și concentreze forțele pe anumite direcții”, a declarat pentru publicația Vzgliad istoricul militar Iuri Knutov, directorul Muzeului Forțelor de Apărare Antiaeriană.

„Cu toate acestea”, a continuat el, ”autoritățile de la Kiev continuă să se pregătească de contraofensivă. De aceea, noi trebuie să întreprindem acțiuni pentru a-i impiedica să-și transpună planurile în viață și să le zădărnicim contraofensiva”.

„Putem constata acum că inamicul deplasează spre linia frontului sisteme de apărare antiaeriană, inclusiv rachete antiaeriene. Toate acestea noi le consemnăm și, dacă este posibil, le distrugem. Cu cât mai multe vor fi scoase din funcțiune, cu atât vor fi mai puține șanse ca apărarea antiaeriană să poată acoperi trupele ucrainene în ofensivă”, a declarat interlocutorul.

„De aceea, atenția noastră se concentrează pe distrugerea sistemelor C-300, ”Buk”, precum și a tunurilor antiaeriene autopropulsate ”Gepard”, care în unele cazuri pot trage asupra avioanelor și elicopterelor care zboară la joasă înălțime”, este de părere expertul.

„Judecând după imaginile de la Pavlograd, exploziile au fost cu adevărat puternice – vedem o lumină uriașă și o detonare serioasă a muniției. Prin natura exploziei, se poate presupune cu destulă certitudine că acolo au fost lovite sisteme de apărare antiaeriană, cel mai probabil C-300”, a declarat analistul militar Mihail Onufrienko pentru ziarul Vzgliad.

„După puterea exploziilor și a detonațiilor repetate, se poate presupune că atacurile au lovit depozite cu o mare cantitate de muniție acumulată pentru contraofensivă. În plus, atacurile au lovit și uzina chimică din Pavlograd, care lucrează pentru industria de apărare a Ucrainei. Este surprinzător că nu am făcut acest lucru mai devreme, deoarece acolo se fabrică explozibili pentru industria de apărare”, a adăugat expertul.

„Logice și inevitabile au fost, de asemenea, loviturile asupra infrastructurii feroviare. O lungă perioadă de timp noi am atacat doar infrastructura energetică și nu ne-am atins de infrastructura de transport. Dar de astfel de acțiuni era nevoie de mult”, a apreciat el.

„Dacă noi nu distrugem podurile de pe malul stâng (al Niprului – n.r.), trebuie să distrugem cel puțin nodurile de cale ferată din apropierea liniei frontului. Deoarece pe aici trec întăririle permanente în ajunul contraofensive”, a adăugat Onufrienko. „Este de la sine înțeles că o asemenea evoluție a evenimentelor nu va fi în favoarea inamicului. În același timp, este greu de crezut că acest lucru va duce la anularea ofensivei și a necesității de a i se opune”, consideră expertul.

„Chiar ieri, Forțele Armate ale Ucrainei au finalizat dislocarea mai multor brigăzi pe direcția Zaporojie. O parte din ele au fost definitiv formate și completate chiar în Pavlograd. Tot acolo s-au aflat și principalele baze și rezerve pentru ofensiva pe această direcție. Prin urmare, cred că acest atac va avea un puternic efect asupra capacității lor de ofensivă”, a apreciat Vladimir Rogov, președintele mișcării „Suntem împreună cu Rusia”.

„Lovituri au fost lansate inclusiv asupra uzinei chimice din Pavlograd, unde au fost fabricate explozibilii folosiți la producția sistemelor operaționale-tactice de rachete Grom-2”, a subliniat el.

„Această întreprindere de apărare a fost extrem de importantă pentru armata ucraineană. Desigur, producția poate fi repusă pe picioare la Pavlograd sau poate fi mutată în alt oraș ucraiean, dar pentru așa ceva este nevoie de însemnate resurse financiare și de timp, pe care Kievului nu le mai are deja”, a estimat interlocutorul publicației Vzgliad.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Forțosul Macron îl ajută pe Zelenski pentru declanșarea ofensivei:
    https://www.activenews.ro/stiri/Macron-i-a-promis-lui-Zelenski-tot-ajutorul-necesar-pentru-a-declansa-ofensiva-181775
    În curtea lui Macron sunt proteste de două luni, iar el se uită în curtea altuia. Bun președinte are și Franța… Zelenski își vinde toate armele pe care le primește. Le găsiți prin Europa. Și atunci, cu vreți să pornească ofensiva? Cu praștia și arcul cu săgeți? Zelenski are o potcoavă, dar îi mai trebuie încă trei plus calul! Dacă va încerca ceva, probabil o va face de Ziua Victoriei, ca să întineze această importantă zi a poporului rus. Că el e obișnuit să se lupte cu morții, cu statuile, cu bisericile, cu Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875055