Hot News
Putin a dat drumul circulației tramvaielor în Mariupol
03/05
Peskov, despre starea lui Putin în urma tentativei de atac asupra Kremlinului cu drone ucrainene (VIDEO)
03/05

Deputatul Anatoli Vasserman: Atitudinea față de tragedia de la Odessa a arătat caracterul criminal al autorităților ucrainene

Odessa, 2 mai 2020, Casa Sindicatelor/ Foto: dzen.ru

În urmă cu nouă ani, la Odessa a fost comis un act de teroare, cu scopul de a băga groaza în oponenții autorităților criminale ale Ucrainei, a declarat pentru publicația Vzgliad deputatul Dumei de Stat, Anatoli Vasserman, comentând comemorarea tragediei din Casa Sindicatelor din Odessa.

„Tragedia care a avut loc acum nouă ani în Odessa a arătat cât de necesară a fost readucerea în Rusia nu doar a Crimeii, dar și a altor pământuri rusești istorice. Iar misiunea țării noastre este, astăzi, de a-i proteja pe toți cei asupra cărora planează amenințarea neonazismului. Iar problema nu rezidă doar în crima în sine, când luptătorii organizațiilor naționaliste au ucis în Casa Sindicatelor câteva zeci de oameni”, a declarat deputatul Anatoli Vasserman, de origine din Odessa.

Odessa, Casa Sindicatelor, 2 mai 2014/ Foto: dzen.ru

„Mult mai importante și mai teribile au fost, în opinia mea, consecințele acestei crime. Oamenii care au supraviețuit acestui masacru monstruos au fost arestați sub acuzația de revoltă. Sunt interzise orice fel de acțiuni în memoria celor care au murit în Casa Sindicatelor. Iar de cei care au organizat și comis această crimă nu s-au atins. Nu numai că au rămas nepedepsiți, dar mulți dintre ei și-au făcut apoi o carieră în Ucraina”, a punctat interlocutorul publicației Vzgliad.

„Prin urmare, cei care s-au autointitulat putere de stat în Ucraina sunt, de fapt, teroriști și criminali. În urmă cu nouă ani, a fost comis un atac terorist, al cărui scop a fost acela de a băga groaza în oponenții guvernului autorităților criminale ale Ucrainei”, a conchis Wasserman.

Vzgliad amintește că, pe 2 mai 2014, în Casa Sindicatelor din Odessa au murit 48 de persoane, peste 240 fiind rănite. Atunci, naționaliștii au atacat orașelul de corturi de pe Câmpul Kulikovo, unde odesiții strângeau semnături pentru organizarea unui referendum privind federalizarea Ucrainei și acordarea limbii ruse a statutului de limbă de stat. O parte dintre activiști s-au refugiat în Casa Sindicatelor, dar radicalii i-au dat foc.

Odessa. 2 mai 2023. Puțină lume în zona Casei Sindicatelor, unde intrarea se face după controlul actelor. Oamenii depun flori nu departe de clădirea în care s-a produs tragedia. Punctul de verificare a documentelor a fost organizat la capătul liniei de tramvai, de unde oamenii sunt lăsați, pe rând, să ajungă la locul cumplitei drame. În mai multe cartiere din jurul Câmpului Kulikovo, circulația mașinilor este practic paralizată, iar piața în sine este puternic păzită/ Foto: odessa.online

Pe 21 februarie 2022, ziua în care Republicii Populare Lugansk și Donețk au fost recunoscute, președintele rus Vladimir Putin a subliniat că „este imposibil să ne amintim fără să ne cutremurăm de teribila tragedie din Odesa, unde participanții la o acțiune pașnică de protest au fost uciși cu sălbăticie, arși de vii în Casa Sindicatelor”. „Criminalii care au comis această atrocitate nu au fost pedepsiți, nimeni nu îi caută. Dar noi îi știm pe nume și vom face totul pentru a-i pedepsi, a-i găsi și a-i aduce în fața justiției”, a mai spus el.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dumnezeu să-i odihnească! Sunt convinsă că Rusia va face tot posibilul pentru ca vinovații să răspundă pentru faptele lor josnice. Măcar va fi o mângâiere pentru familiile celor uciși. Și mai cred că autoritățile rusești se vor strădui să-și apere conaționalii, oriunde s-ar afla ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875136