Hot News
Prigojin: Practic, contraofensiva trupelor ucrainene a început deja
04/05
Kremlinul a comentat declarația SUA privind neimplicarea lor în atacurile cu drone
05/05

Experții chinezi, despre ținta atacului cu drone asupra Kremlinului

Kremlinul de la Moscova/ Foto: RIA Novosti

Cu ajutorul atacului cu drone asupra Kremlinului, Ucraina a încercat să creeze panică printre ruși, susține jurnalistul Hu Xijin, de la publicația chineză Global Times. În opinia sa, conflictul dintre cele două țări poate intra, acum, într-o „fază mai incontrolabilă”, relatează Rambler.ru.

Hu consideră că adevăratul scop al acestei acțiuni nu a fost acela de a comite un atentat încununat de succes împotriva președintelui Rusiei, ci de a-i șoca pe ruși și de a zădărnici organizarea viitoarei Parade militare din Piața Roșie. În opinia jurnalistului, folosindu-se de acest atac, ucrainenii au încercat să creeze iluzia că Moscova „nu este departe de câmpul de luptă și că ostilitățile militare au ajuns până în Capitală”.

Kremlinul, subliniază Hu Xijin, este unul dintre cele mai bine protejate locuri din Rusia, dar hackerii pot „învăța” dronele să treacă de apărarea electromagnetică.

Jurnalistul de la Global Times este de părere că dronele au fost concepute special sau modificate în scopuri ofensive și astfel încât aparatele de zbor fără pilot să fie controlate nu de oameni obișnuiți, ci de un grup cu destinație specială.

Până acum, Rusia nu a lansat atacuri asupra Biroului președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. În declarația făcută după distrugerea dronelor, partea rusă a precizat că „își rezervă dreptul de a riposta acolo și atunci, unde și când va crede de cuviință”.

Potrivit lui Hu, principala întrebare este acum dacă Federația Rusă va ataca Biroul lui Zelenski. Expertul chinez a apreciat că trecerea la atacuri deschise asupra sediilor prezidențiale va însemna că în Ucraina conflictul a intrat ”într-o fază mai incontrolabilă” și că va deveni mult mai încrâncenat.

Renumitul jurnalist chinez Liu Hong a catalogat încercarea de a ataca Kremlinul drept „un semnal foarte prost”, ce demonstrează că „au fost rupte unele linii roșii și chiar a marcat începutul unei serii de bătălii sângeroase”, a informat RIA Novosti.

Oficiali de la Kremlin au anunțat că, în noaptea de 2 spre 3 mai, două drone au încercat să atace reședința de la Kremlin a președintelui rus Vladimir Putin. Responsabilitatea pentru atacul de la Moscova a fost pusă pe seama autorităților ucrainene.

Kremlinul a subliniat că ambele drone au fost scoase din funcțiune cu ajutorul sistemelor de război electronic, nimeni nu a fost rănit și nici nu au fost pagube.

Kremlinul a numit incidentul un act terorist planificat și o tentativă de atentat asupra președintelui în ajunul Zilei Victoriei.

Autoritățile ucrainene au negat implicarea în atac.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Jurnaliștii chinezi au analizat foarte bine situația. Ucraina a încercat să creeze panică printre ruși. A încercat, dar nici n-a reușit măcar să-i șocheze. Rușii nu se sperie așa ușor, au trecut prin foarte multe încercări, sunt un popor greu încercat, iar prin natura lor sunt viteji, netemători. Ei funcționează după principiul: ,,Cine se teme, moare în fiecare zi. Cine nu se teme, moare o singură dată”. Așa cum am mai spus, Ucraina vrea să întineze această mare sărbătoare a Zilei Victoriei, vrea să zădărnicească organizarea Paradei Militare din Piața Roșie. Fiind majoritar fasciști, cred că pe ucraineni îi înnebunește imaginea steagului roșu pus de ostașii ruși în 1945 pe clădirea Reichstag-ului. Parada Militară va avea loc și aștept cu nerăbdare să o urmăresc!
    Încă ceva: dacă Federația Rusă dorea să atace bârlogul lui Zelenski, o făcea de mult. Lui Zelenski i-a venit vremea, dar nu i-a venit încă ceasul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089