Hot News
Lavrov: Arhitectură multipolară trebuie să se bazeze pe un echilibru de interese
05/05
Calistrat Atudorei: Trăim un moment de mari transformări pe scena internațională
06/05

Ministerul Apărării al Rusiei: SUA au recrutat specialiști în arme de distrugere în masă care au lucrat în Ucraina

Șeful Trupelor de protecție chimică, biologică și împotriva radiațiilor ale Forțelor Armate ale Rusiei, general-locotenentul Igor Kirillov/ Foto: Ministerul Rus al Apărării

Departamentul pentru Energie al SUA s-a ocupat de recrutarea unor specialiști în domeniul armelor de distrugere în masă și care, anterior, au lucrat în Ucraina, a anunțat șeful Trupelor de apărare chimică, biologică și împotriva radiațiilor ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, general-locotenentul Igor Kirillov, citat de agenția TASS.

„Fiți atenți la declarația oficială a directorului Biroului de Cercetare Științifică al Departamentului pentru Energie al SUA, John Stephen Binkley, din 4 aprilie 2022. <…> Documentul prezentat confirmă că una dintre direcțiile de activitate a Departamentului pentru Energie este recrutarea de specialiști cu experiență și cunoștințe în domeniul armelor de distrugere în masă și care au lucrat, anterior, în Ucraina”, a declarat Kirillov vineri, în cadrul unui briefing privind analiza documentelor referitoare la activitățile biologice militare ale SUA.

Potrivit acestuia, în document se subliniază că Departamentul va acorda ajutor părții ucrainene în reactivarea, după eventuala revenire a specialiștilor, a programelor științifice de cercetare cu dublă utilizare sistate.

„Figura cheie în punerea în aplicare pe teritoriul Ucrainei a proiectelor Ministerului Energiei al SUA este profesorul Richard Weller, fost angajat al Laboratorului Național Pacific Northwest. El a supravegheat realizarea proiectelor ucrainene de studiere a bolilor ce pot fi transmise de la animale la om la baza Institutului de Medicină Veterinară din Kiev și, de asemenea, a Institutului de Medicină Veterinară Experimentală și Clinică, din Harkov”, a explicat Kirillov.

Reprezentantul Ministerului rus al Apărării s-a concentrat, de asemenea, pe următoarele subiecte:

– Departamentul de Energie al SUA, împreună cu Pentagonul, este un organizator și client cheie al cercetărilor biologice militare în Ucraina.

– Departamentul de Energie al SUA are dreptul exclusiv de a finanța programe biologice militare fără solicitarea Congresului.

– În interesul Pentagonului, în Ucraina, au fost studiate condițiile în care este posibilă transmiterea necontrolată a gripei aviare.

– Moartea în masă a păsărilor în 2021, în rezervația din regiunea Herson, ar putea fi legată cu experimentele laboratorului ucrainean.

– În laboratorul ucrainean din regiunea Herson au fost efectuate cercetări în interesul Pentagonului, au fost studiate tulpini capabile să provoace epidemii.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    De mult s-a tot spus că în Ucraina există laboratoare biologice militare ale SUA. Sunt adevărate arme de distrugere în masă! Oameni nebuni, care se cred dumnezei.
    ,,Păcat că Dumnezeu, care a pus o limită inteligenței omenești, n-a pus o limită și prostiei omenești”. (K. Adenauer)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875054