Hot News
În 2022, datoria externă a Rusiei raportată la PIB a scăzut până la un minim istoric
07/05
Ministerul Apărării: Experimentele ucrainene ar fi putut provoca moartea păsărilor
07/05

MAE: SUA sunt responsabile de atentatul cu mașină-capcană asupra lui Prilepin

Scriitorul și omul politic, Zahar Prilepin, și locul crimei/ Foto: 24newnews.ru

Ministerul de Externe al Rusiei a comentat incidentul în care autoturismul scriitorului și politicianului Zahar Prilepin a sărit în aer în satul Pionerskoe, situat la aproximativ 30 de kilometri de orașul Bor (Regiunea Nijni Novgorod), atribuind responsabilitatea pentru atacul terorist autorităților ucrainene, dar și Statelor Unite, potrivit unui comuicat postat pe site-ul instituției, relatează Lenta.ru.

„Atacul terorist împotriva lui Prilepin reprezintă o nouă manifestare a acelei abordări sistemice de eliminare a oponenților ideologici, impusă activ în Ucraina începând cu 2014 prin străduințele Washingtonului”, a declarat ministerul.

Ministerul de Externe a precizat că organele rusești de aplicare a legii analizează în prezent toate detaliile incidentului, subliniind că de pe acum se poate afirma deja cu convingere că atacul terorist a fost organizat și executat de autoritățile de la Kiev, ai căror curatori sunt SUA.

”O adevărată vânătoare a fost declarată, în prezent, împotriva jurnaliștilor, a scriitorilor și personalităților publice indezirabile, se spune în comunicatul MAE. În august 2022, sabotorii regimului de la Kiev au ucis-o în același mod – cu o mașină capcană – pe jurnalista rusă Daria Dughina, în martie 2023 au atentat la viața fondatorului postului de televiziune ”Țargrad”, Konstantin Malofeev. Un dispozitiv exploziv improvizat a devenit, de asemenea, arma crimei împotriva lui Vladlen Tatarski, corespondent militar”.

Ministerul de Externe a reamintit, de asemenea, că Washingtonul s-a aflat în spatele loviturii de stat din Ucraina din 2014, după care a ajutat activ la susținerea proiectului său antirusesc bazat pe neonazism.

”Iar faptul că Washingtonul nu a condamnat atacul terorist împotriva jurnalistului și omului politic rus este grăitor și autodemascator pentru autoritățile americane. Tăcerea organizațiilor internaționale de resort este inacceptabilă”, subliniează instituția diplomatică rusă.

Autoturismul Audi Q7 în care se aflau Prilepin și șoferul său de 27 de ani, Aleksandr Șubin, veteran al luptelor din Donbass, a sărit în aer la 6 mai, în regiunea Nijni Novgorod. Șubin a decedat, în timp ce scriitorul a suferit multiple răni.

Comitetul de Investigații al Rusiei a calificat cele întâmplate drept atac terorist. Responsabilitatea pentru explozia a fost asumată de organizația teroristă ”Ateș”, din Ucraina.

Ulterior s-a anunțat că au fost reținuți doi bărbați, care au fost implicați în incident. Potrivit primului suspect, el a fost racolat de una dintre servciile speciale ucrainene în urmă cu câțiva ani și transmitea informațiile necesare în schimbul unei recompense în bani.

”Transmitem condoleanțe familiei și prietenilor celui decedat. Îi urăm lui Zahar Prilepin însănătoșire grabnică”, se spune în comunicat.

 

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Chiar nu pot fi opriți acești nemernici care sfidează Rusia? Marionetei Zelenski trebuie să-i fie tăiate sforile cu care e manevrat, iar Statelor Unite trebuie să-i fie găsită o metodă de liniștire. Au turbat de-a binelea! Recent, Rusia a prevenit un nou atac terorist cu drone încărcate cu explozibil, planificat de serviciile secrete ale armatei ucrainene asupra aerodromului militar Severnîi (regiunea Ivanovo). Un act terorist la aproape 300 km de Moscova!!!
    Ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov, a declarat joi seară la televiziunea de stat Pervîi Kanal că: ,,Depunem eforturi pentru a evita ca relațiile cu SUA să cadă în abisul unui conflict armat deschis, suntem deja în pragul lui, pe marginea acestui abis”. Numai că eforturile sunt doar din partea Rusiei, în timp ce SUA dorește neapărat un conflict armat. Se pare că SUA se hrănește doar din conflicte armate, din provocări de războaie în toată lumea. Ceva demonic este în spatele conducerii SUA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108