Hot News
Motivul pentru care alte țări vor să se alăture BRICS
08/05
Noii „americani urâți”*
08/05

Ambasadorul Ucrainei în Austria, pus la punct după afirmațiile sale despre Ziua Victoriei

Viena/ Foto: regnum

În Austria, apelul lansat de ambasadorul Ucrainei, Vasili Himinț, de a interzice comunităților rusești din Viena să desfășoare deschis demonstrații în onoarea zilei de 9 Mai a stârnit o reacție dură. Cititorii publicației Exxpress l-au pus la punct pe diplomatul ucrainean, relatează agenția Regnum.

Comentatorii sunt de părere că ucrainenii nu au dreptul să le dicteze austriecilor ce trebuie și ce nu trebuie să facă. La rândul lor, locuitorii Austriei nu sunt obligați să fie de acord cu „orice indicații sau apeluri de neacceptat venite din partea unui reprezentant al statului ucrainean”.

„Voi, Ucraina, nu aveți ce face în Austria. Dacă nimic nu vă convine, întoarceți-vă în patria voastră și apărați-o în linia întâia”, a îndemnat un cititor.

Alt participant la dezbatere i-a amintit ambasadorului că Austria este o republică democratică neutră, nu o dictatură totalitară precum Ucraina, „unde mass-media de opoziție sunt pur și simplu interzisă, iar politicienii care se opun regimului lui Zelenski sunt deportați”.

Comportamentul ambasadorului a fost primit cu indignare feroce de către cititori: „Nu numai că președintele cere din ce în ce mai multe, dar și reprezentantul lui avansează liber pretenții de la țara noastră”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ucraina e pe zi ce trece mai insolentă! Salut reacția promptă a austriecilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065