Hot News
Discursul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la parada militară din Moscova, cu prilejul celei de-a 78-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945
09/05
„Dezamăgire profundă”. Borrell a vorbit cu sinceritate despre Ucraina
10/05

MAE al Ucrainei, despre prezența liderilor CSI la Parada Victoriei de la Moscova

După parada militară, președintele Vladimir Putin și șefii țărilor CSI au depus coroane de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din Moscova/ Foto: rutube.ru

Prezența liderilor statelor CSI la Parada Victoriei de la Moscova constituie un „gest imoral” față de Kiev, a comentat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, relatează agenția Rambler.ru.

Luni, 8 mai, președinții Armeniei, Republicii Belarus, Kârgâzstanului, Kazahstanului, Tadjikistanului, Turkmenistanului și Uzbekistanului au sosit la Moscova în vizite de lucru.

Nikolenko a subliniat că autoritățile de la Kiev interpretează participarea liderilor țărilor CSI la evenimentele festive de la Moscova „drept un gest imoral și neprietenos în privința” Ucrainei.

În plus, a remarcat diplomatul, acceptând să vină la Moscova pe fondul conflictului, liderii au demonstrat dispreț față de poporul Ucrainei.

În discursul său rostit în Piața Roșie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o serie de declarații importante. El a precizat, în special, însemnătatea vizitei șefilor de stat și de guvern din țările CSI la Moscova.

Șeful statului a amintit că toate popoarele URSS au contribuit la victoria comună. El a adăugat că rușii nu vor uita niciodată acest lucru.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dar ce legătură are participarea liderilor statelor CSI la Parada Victoriei cu actualul conflict? La 9 mai se comemorează victoria asupra nazismului, se aduce un omagiu celor care s-au jertfit în Al Doilea Război Mondial. Atunci au murit și oameni care au aparținut acestor țări, ai căror lideri au participat acum la ceremonie. Cât de stupid poți fi încât să amesteci una cu alta! Gest imoral și dispreț la adresa Ucrainei? Nu cumva Ucraina are prea multe pretenții și așteaptă ca toate țările lumii să i se închine și să-i facă pe plac? Pozează mereu într-o victimă neînțeleasă. Victimă este, dar din vina conducătorilor ei care se lasă manipulați de Occident și SUA. Acolo trebuie cautați vinovații. Ce penibil e acest ministru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874977