Hot News
Din mass-media română: Principiul domniei legii este puternic subminat chiar în Europa!
12/05
Flota Mării Negre a lansat peste 180 de atacuri cu rachete „Kalibr” asupra obiectivelor Forțelor Armate ale Ucrainei
13/05

Au fost stabilite data și locul de desfășurare a Festivalului Mondial al Tineretului

Complexul Sirius, de lângă Soci, locul de desfășurare a Olimpiadei de Iarnă din 2014/ Foto: sirius-ft.ru

Festivalul Mondial al Tineretului se va desfășura în perioada 29 februarie – 7 martie 2024 pe teritoriul federal ”Sirius” (litoralul Mării Negre, la sud de Soci). La eveniment vor participa 20.000 de lideri tineri din diverse sfere ale vieții, inclusiv 10.000 de străini, relatează Vzgliad.

Prima ședință a Comitetului de Organizare al WFY/ Foto: TASS

Serghei Kirienko, prim-adjunct al șefului Administrației Prezidențiale a Rusiei (în centrul imaginii de stânga), a menționat că Festivalul Mondial al Tineretului (WFY) se va derula într-un context principial nou, pe ordinea de zi urmând să figureze problemele și provocările mondiale care au devenit laitmotivul vremurilor istorice de astăzi.

„Lumea a făcut deja primul pas în direcția unor schimbări tectonice, chiar acum se formează noile principii ale ordinii mondiale, o ordine mondială absolut nouă. Actuala provocare nu este doar o provocare pentru Rusia, este cererea majorității absolute a populației planetei – în primul rând a populației tinere, care vrea să trăiească și să evolueze într-o lume a dreptății, a respectului pentru identitatea istorică, unde să se țină cont de drepturile tuturor, nu doar a celor care s-au autoproclamat aleși”, – a spus Kirienko.

El a adăugat că Rusia percepe provocările globale ca pe o oportunitate de a construi o lume liberă de false idealuri impuse. Potrivit lui Kirienko, valorile comune necesită consolidare, dialog de la egal la egal, dezvoltarea unor soluții corecte, de compromis și eficiente, a căror sursă și inițiator tineretul este cel care are capacitatea să devină.

„Tinerii sunt ”pe muchia” modelării viitorului, stau la cârma transformărilor globale, sunt coautori ai noii ordini mondiale”, a subliniat Serghei Kirienko.

Se preconizează ca la Festivalul Mondial al Tineretului să ia parte 20.000 de tineri lideri în afaceri, mass-media, cooperare internațională, cultură, voluntariat și caritate, sport, diverse sfere ale vieții, inclusiv 10.000 de participanți străini.

La rândul său, vicepreședintele Comitetului de Organizare al WFM, vicepremierul Tatiana Golikova a declarat că este necesar ca Rusia să fie prezentată așa cum este ea: multinațională, plină de diversitate culturală și în același timp unită, avansată din punct de vedere tehnic și invincibilă.

Vicepreședintele Comitetului de Organizare al Festivalului, viceprim-ministrul Dmitri Cernîșenko a subliniat, de asemenea, unicitatea evenimentului, menționând că festivalul va reuni băieți și fete talentați, pasionați și va deveni o platformă pentru demonstrarea ideilor inovatoare.

Cernîșenko a propus, de asemenea, crearea unui grup de lucru în cadrul comitetului de organizare al festivalului, care să coordoneze activitățile ”Jocurilor Viitorului”, astfel încât cele două proiecte de anvergură să lucreze unul pentru celălalt din punctul de vedere al implicării tinerilor.

Programul regional al WMF va avea loc în perioada 10-17 martie 2024, participanții urmând să viziteze 26 de orașe din Rusia.

Potrivit șefului Rosmolodioj, Ksenia Razuvaeva, o atenție sporită se va acorda componentei sportive și culturale a festivalului, programul incluzând un număr fără precedent de formate diferite pentru atragerea tinerilor.

„În aceeași perioadă, la Complexul Expozițional VDNH își va deschide porțile o expoziția-forum internațională „Rusia”, un eveniment de anvergură, unde vor fi demonstrate cele mai importante realizări ale țării în diverse domenii de activitate. Pentru participanții la Festivalul Mondial, această expoziție va fi unul dintre punctele programului și un element esențial pentru cunoașterea Rusiei. Programul WFM se va derula, pe tot parcursul anului, și pe teritoriul centrelor noastre educaționale: Mașuk (Crimeea), Senej (nordul Rusiei), Meganom (Crimeea), evenimente separate urmând să fie organizate în capitala tineretului a Rusiei – Nijni Novgorod (Volga Mijlocie) și în alte regiuni ale țării”, a comentat Razuvaeva.

Ea a mai adăugat că peste 50 de state, printre care țările membre ale BRICS, ale Organizației de Cooperare de la Shanghai, Comunității Statelor Latino-Americane și Caraibiene, ASEAN și țările Uniunii Africane, și-au confirmat interesul de a contribui la pregătirea WMF, de a forma comitete naționale pregătitoare și lucrând împreună pentru promovarea festivalului. În prezent, sunt în curs de elaborare posibile formate și platforme pentru prezentarea WFY atât în Rusia, cât și în străinătate – au fost deja selectate 22 de potențiale platforme străine reprezentative, iar 250 de bloggeri populari din 60 de țări și-au exprimat disponibilitatea de a coopera în interesul promovării WFY în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052