Hot News
Au fost stabilite data și locul de desfășurare a Festivalului Mondial al Tineretului
12/05
Bloomberg: Ucraina în NATO: Inima spune ”da”, dar mintea spune ”nu”
13/05

Flota Mării Negre a lansat peste 180 de atacuri cu rachete „Kalibr” asupra obiectivelor Forțelor Armate ale Ucrainei

Foto: RIA Novosti

De la începutul operațiunii speciale de apărare a Donbassului, Flota Mării Negre a efectuat, de pe mare, peste 180 de lansări cu rachete ”Kalibr” asupra obiectivelor Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU). Pe 12 mai, comandantul Flotei Mării Negre, viceamiralul Viktor Sokolov, a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat ziarului Krasnaia Zvezda.

El a amintit că, la Mariupol și Bedriansk, comandamentul Marinei Miliare a Ucrainei a fost forțat să renunțe la o confruntarea deschisă pe mare. Potrivit comandantului, aceste rezultate au fost obținute datorită utilizării pe scară largă a armelor de mare precizie cu rază lungă de acțiune.

„Echipate cu sisteme de rachete ”Kalibr”, fregatele, navele mici purtătoare de rachete și submarinele Flotei din Marea Negră au atacat peste 180 de obiective de importanță critică ale inamicului”, a spus Sokolov.

Viceamiralul a explicat că principalele ținte au fost stațiile radar ale sistemelor de apărare aeriană, punctele de desfășurare temporară a militarilor ucraineni, depozitele de rachete, artilerie, combustibili și lubrifianți, depozitele de petrol, bazele aeriene și stațiile de cale ferată.

Comandantul a adăugat că trupele Flotei Mării Negre au folosit activ și sistemele de rachete de coastă „Bastion” și „Bal”.

În același interviu, Sokolov a anunțat că, împreună cu Forțele Aerospațiale ale Rusiei, Flota Mării Negre a extins zona de control radar pentru a detecta dronele ucrainene. Pentru notificarea la timp a amenințărilor, a fost format un singur câmp de informații, în care au fost incluse avioane și elicoptere ale aviației navale a Flotei.

Anterior, pe 27 aprilie, navele Flotei Mării Negre au lansat un atac concentrat cu rachete asupra punctelor de desfășurare a rezervelor formațiunilor armate ale Ucrainei. Acest atac a stopat avansarea marinarilor ucraineni în zonele de luptă.

Expertul militar Aleksei Leonkov a estimat, într-un interviu acordat ziarului Izvestia, că atacurile părții ruse au fost lansate asupra rezervelor situate la o distanță considerabilă de linia de contact și destinate contraofensivei ucrainene. El a menționat că, înainte ca inamicul să se activeze, trebuie să se lucreze adânc, în spatele liniei frontului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875212