Hot News
MAE rus, despre decizia Londrei de a transfera Kievului rachete Storm Shadow
13/05
Din mass-media română: Republica Moldova va fi băgată oare cu forța în NATO, spre a fi transformată în a doua Ucraină?
13/05

Putin a cerut măsuri de reducere a plecărilor rușilor în străinătate

Foto: sferanews.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a actualizat, prin decret, Conceptul politicii de stat în domeniul migrației al Federației Ruse. Noutățile îi vizează pe rușii plecați, pe locuitorii noilor regiuni ale Rusiei și pe străinii aflați pe teritoriul Rusiei, relatează Rossiiskaia gazeta.

Documentul atrage în special atenția asupra faptului că în 2022 a crescut fenomenul de migrare a populației Rusiei peste hotare. În decret se arată că acest lucru s-a produs ”sub influența schimbării condițiilor socio-economice”.

„În acest sens, se impune adoptarea unor măsuri suplimentare pentru crearea unor mecanisme financiare, sociale și de altă natură atractive în vederea păstrării capitalului uman și pentru a reduce exodul populației Federației Ruse în străinătate”, se arată în document.

În plus, Conceptul este completat cu un nou punct, prin care președinetele cere să fie create condiții pentru întoarcerea, inclusiv din străinătate, a locuitorilor din Republicele Donețk și Lugansl, regiunile Zaporojie și Herson, care au plecat în timpul operațiunii militare speciale.

O altă completare importantă se referă la adaptarea cetățenilor străini în Federația Rusă. Noile puncte adăugate subliniază necesitatea luării de măsuri împotriva oricăror forme de discriminare a cetățenilor străini pe considerente rasiale, sociale, naționale sau religioase. Cetățenii străini aflați legal pe teritoriul Rusiei ar trebui, de asemenea, să beneficieze de acces egal la servicii de stat și municipale.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Da, păstrarea capitalului uman în Rusia este o prioritate. Probabil că niște măsuri atractive pentru a-i reține în țară pe cei ce vor să plece și pentru întoarcerea celor plecați, ar fi binevenite. Mai este problema că migrarea rușilor peste hotare ar putea fi destul de riscantă în momentul de față. Fenomenul de rusofobie alimentat de Ucraina, SUA și Occident le-ar putea crea probleme celor plecați. Că mulți nebuni sunt liberi sub soare… În ceea ce privește situația cetățenilor străini aflați legal pe teritoriul Rusiei, mă abțin. Părerea mea este ca toți străinii aflați pe teritoriul țării, chiar legal, ar trebui monitorizați foarte atent pentru că oricare din ei ar putea comite acte teroriste și de spionaj pentru a destabiliza Rusia. Nu se știe niciodată, n-aș avea încredere. Atâta timp cât cetățenii ruși sunt tratați cu ură în Occident, iar sportivilor nu le este îngăduit să participe la competiții, aș avea un pic de reținere față de străini. E o problemă mai delicată, trebuie analizată foarte bine, în așa fel încât ea să fie în avantajul și spre binele Rusiei. La noi este o vorbă: ,,Bagă-l în casă, te fură; dă-l afară, te înjură”.

  2. AMG spune:

    A punctat foarte bine Carmen, cred ca atrage și multe costuri tinerea sub control a străinilor pe teritoriul Rusiei. Eu locuiesc de peste un deceniu în vest și am văzut, și mi s-a vorbit despre aceasta ura pt ruși care din punctul meu de vedere nu are nici o justificare. Dar cum sportul național în țările vestice este falsitatea și minciuna ele sunt foarte bine mascate și nimeni nu vorbește despre asta. Este absolut incredibil, înainte de a emigra în vest aveam o părere foarte buna despre ei (propaganda atinsese targetul), iar acum una total opusa văzând realitatea cu ochi mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875102