Hot News
Rusia a confirmat prelungirea cu două luni a ”acordului cerealier”
18/05
Putin a participat la ceremonia de semnare a acordului privind calea ferată Rasht-Astara din Iran
18/05

Scrisoare cu afirmațiile lui Budanov despre uciderea rușilor, distribuită la ONU

Consiliul de Securitate al ONU/ Foto: MAE rus

Partea rusă a distribuit în Consiliul de Securitate al ONU o declarație scrisă în legătură cu afirmațiile făcute de șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, referitor la uciderea rușilor din întreaga lume, relatează publicația Vzgliad.

Scrisoarea a fost scrisă de reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a precizat agenția TASS, citând o notă explicativă a reprezentantului permanent al Elveției la ONU, Pascal Christine Berisville.

Afirmațiile lui Budanov sunt un exemplu de „retorică a urii, rusofobiei și incitare la violență” pe motiv de naționalitate, se arată în scrisoare. Prin astfel de declarații, partea ucraineană încalcă în mod grosolan regulile Convenției internaționale privind lichidarea tuturor formelor de discriminare rasială.

Anterior, Budanov a declarat că spionajul Ucrainei organizează atacuri teroriste împotriva cetățenilor ruși, adăugând că regimul de la Kiev îi va distruge pe ruși pretutindeni în lume „până la victoria totală a Ucrainei”.

Diplomatul a atras atenția asupra unui sondaj realizat de agenția de presă ucraineană UNIAN, care a întrebat care dintre cetățenii ruși trebuie lichidați.

Nebenzia a calificat acest sondaj de opinie drept un exemplu de discurs de ură și incitare la terorism.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu este rău că s-a distribuit acea scrisoare la Consiliul de Securitate al ONU. Dar mă întreb dacă dintre toți cei care fac parte din Consiliu, se va găsi cineva să ia atitudine. Și nu mă gândesc doar la vorbe, ci la fapte, că astea contează. Mă îndoiesc. Dintre cei 15 membri permanenți aș conta doar pe China. Ceilalți 10 membri aleși nu știu căror țări aparțin, așa că nu mă pot pronunța. Oricum, se pare că ONU nu a reușit să fie acel ,,arbitru” mondial gândit de marile puteri în 1946, după sfârșitul ultimei mari conflagrații, dovedindu-se incapabilă să gestioneze marile crize globale, dar și unele conflicte regionale. N-aș conta pe ONU, pe Consiliul de Securitate ONU, pe nici una dintre organizațiile acestei lumi. Rusia trebuie să conteze pe ea însăși, iar legături mai strânse să aibă cu țările din Asia, Africa și cu țările arabe. SUA și Occidentul și-au dat arama pe față și nu sunt de încredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101