Hot News
Douglas Macgregor: Curând, două mari orașe care vor cădea în mâinile Rusiei
22/05
„O victorie dăruită”: cucerirea redutei Grivița 1 de la Plevna din 30 august 1877 (III)
23/05

Un grup de sabotaj ucrainean a păstruns pe teritoriul Regiunii Belgorod. Ce se știe despre această acțiune?

Foto: Gazeta.ru

Un grup de sabotaj și recunoaștere aparținând Forțelor Armate Ucrainene a intrat pe teritoriul districtului Graivoron, din Regiunea Belgorod, a anunțat luni șeful acestei regiuni de frontieră a Rusiei, Viaceslav Gladkov, scrie publicația Lenta.ru.

Potrivit informațiilor guvernatorului, la lichidarea sabotorilor care au pătruns pe teritoriul Rusiei participă Forțele Armate ale Rusiei, Rosgvardia și FSB. Gladkov a precizat că, pe măsură ce va primi noi date referitoare la evoluția situației, le va comunica opiniei publice.

Kremlin: Scopul sabotorilor este de a distrage atenția de la pierderea orașului Artiomovsk

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, comentând atacul comis de sabotorii ucraineni în Regiunea Belgorod, că scopul unor asemenea acțiuni îl constituie distragerea atenției de la Artiomovsk și minimizarea efectului politic al pierderii orașului de către Ucraina.

Peskov a adăugat că președintele a fost deja informat în legătură cu situația din Regiunea Belgorod și că acum se lucrează la scoaterea sabotorilor de pe teritoriul rusesc și distrugerea lor. Pe teren sunt suficiente forțe și mijloace, a subliniat reprezentantul Kremlinului.

Luptele pot avea loc în trei localități

Potrivit unor informații preliminare, lupte cu grupul de sabotori ucraineni se duc nu departe de sateler Glotovo, Kozinka și Gora-Podol, aflate în imediata apropiere de graniță și care sunt lipite, practic, de orașul Graivoron.

Se pare că sabotorii încearcă să se retragă pe teritoriul Ucrainei. Au apărut informații potrivit cărora sunt urmărite grupurile risipite care nu au reușit să treacă granița.

În privința misiunii acestor sabotori ucraineni, potrivit uneia dintre versiuni ei ar fi trebuit să ”facă fotografii pe teritoriul Rusiei”.

S-a anunțat, de asemenea, că sabotorii au ocupat Casa de Cultură din satul Gora-Podol, pe care au reușit să-l încercuiască.

Victime și distrugeri la Graivoron

Guvernatorul Regiunii Belgorod a anunțat că trei persoane, doi bărbați și o femeie, au fost rănite și spitalizate, starea lor fiind moderată. Li se acordă toată asistența neceară. În ceea ce privește distrugerile, obuzele trase au avariat trei case particulare, precum și o clădire administrative.

În satul Zamostie, un proiectil a lovit o grădiniță, clădirea luând foc. O femeie a fost rănită la braț și a fost tratată la fața locului.

Districtul Graivoron, atacat timp de câteva ore

Începând de luni dimineață, armata Ucrainei a lansat timp de mai multe ore un atac asupra districtului Graivoron. Descriind urmările acestei acțiuni, Gladkov a vorbit despre distrugeri înregistrate în mai multe localități, respectiv case lovite de obuze, incendii.

Două persoane, un bărbat și o femeie au ajuns la spital cu răni tipice pentru o exploziea de mine. Femeia se află la terapie intensivă în stare gravă.

Atac informațional

Guvernatorul Viaceslav Gladkov a anunțat, totodată, că regiunea a fost ținta unui atac informațional masiv. El a precizat că nu se pune problema evacuării locuitorilor din zonele Graivoron și Șebekino. El a calificat acest gen de știri drept atac informațional, întreprins cu scopul de a presăra panică în rândul populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875000