Hot News
Putin: Înainte de apariția RSS Ucraineană ”nu a existat nici o Ucraină”
24/05
Președintele Republicii Srpska: Operațiunea specială a Rusiei a fost necesară
24/05

Macgregor: SUA și NATO ar putea declanșa o „operațiune” în Ucraina

Tehnica blindată ucraineană distrusă în Artiomovsk (Bahmut)/ Foto: RIA Novosti

Statele Unite și Alianța Nord-Atlantică ar putea decide desfășurarea unei „operațiuni” pe teritoriul Ucrainei, nedorind să accepte înfrângerea Kievului, este de părere colonelul în retragere Douglas Macgregor, fost consilier al șefului Pentagonului, relatează Radio Sputnik.

„La Washington se menține o stare de spirit de susținere a Kievului. Mă tem că, împreună cu forțe NATO, trupele americane aeriene și terestre ar putea fi introduse în ultimul moment pe teritoriul Ucrainei de Vest în încercarea de a salva cumva guvernul ucrainean de la distrugerea totală”, a declarat Macgregor, citat de RIA Novosti.

Într-un interviu acordat canalului de YouTube „Judging Freedom”, fostul consilier al șefului Pentagonului a arătat că, după eșecul înregistrat de armata ucraineană la Artiomovsk, la Casa Albă a început să se vorbească despre imposibilitatea unei victori a Ucrainei. În opinia sa, situația creată în zona de acțiuni militare poate determina Occidentul la o intervenție deschisă. Colonelul în retragere consideră că astfel de acțiuni ar putea avea consecințe catastrofale.

Potrivit lui Macgregor, declararea Ucrainei ca stat neutru ar fi cea mai bună modalitate de rezolvare a conflictul. El a reamintit că aceasta este varianta propusă de Moscova încă dinainte ca situația să se agraveze, dar că, din vina țărilor Occidentului, această oportunitate a fost ratată.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că operațiunea de eliberare a orașului Artiomovsk a fost finalizată în noaptea de 21 mai.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Starea de spirit de susținere a Kievului din partea celor de la Washington este din cauza unor substanțe interzise sau a prostiei? Ei chiar nu realizează că Ucraina e terminată, că Rusia și-a trimis doar o mică parte e armatei în acest conflict? Rusia e cea mai mare putere nucleară de pe planetă! Aveți noroc că președintele Putin este un om inteligent, chibzuit, dar nu-i puneți răbdarea la încercare. S-ar putea să regretați…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874993