Hot News
Orban a îndemnat UE și SUA să convină cu Rusia viitoarea arhitectură de securitate a Europei
24/05
Macgregor: SUA și NATO ar putea declanșa o „operațiune” în Ucraina
24/05

Putin: Înainte de apariția RSS Ucraineană ”nu a existat nici o Ucraină”

Foto: dzen.ru

Până să fie creată Republica Sovietică Socialistă (RSS) Ucraineană nu a existat „nicio Ucraină”, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la întâlnirea cu președintele Curții Constituționale, Valeri Zorkin (în imagine), întrevedere transmisă de postul de televiziune Rossiya 24, scrie RBC.

Zorkin i-a adus lui Putin o copie a hărții care, potrivit spuselor sale, a fost realizată de francezi în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, la mijlocul secolului al XVII-lea. Explicând de ce i-a adus-o președintelui, Zorkin a precizat că „acolo nu există Ucraina”. „În două locuri există cîte un ”crai” (ținut) – ținutul Rzeczpospolita și ținutul Kazakiei. Și imensa Rusie țaristă”, a spus președintele Curții Constituționale.

Putin a răspuns precizând că „este un lucru bine-cunoscut”. „Pur și simplu, aceste pământuri intrau în componența Rzeczpospolita, după care au cerut să facă parte din Țaratul Moscovei. <…> Pentru ca după aceea, după Revoluția din Octombrie, au început să se formeze formațiuni cvasi-statale. Autoritățile sovietice comuniste au creat Ucraina sovietică. Până în acel moment, în istoria omenirii nu a existat nici o Ucraină”, – a spus Putin.

Nu este prima dată când președintele abordează acest subiect, amintește RBC. În decembrie 2021, în timpul marii conferințe de presă, Putin a amintit rolul lui Lenin în formarea Ucrainei. „Cine a creat-o [Ucraina]? Lenin. Vladimir Ilici. Atunci când a creat Uniunea Sovietică. Prin Tratatul Unional din 1922 și în 1924, anul Constituției, e adevărat, după moartea lui, dar după principiile lui a fost creată”, a spus președintele.

În mesajul adresat rușilor în ajunul începerii operațiunii speciale, Putin a mai spus că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia, prin desprinderea teritoriilor ei istorice, și l-a definit pe Vladimir Lenin drept „autorul și arhitectul” acestei Ucraini. „Ca urmare a politicii bolșevice a apărut Ucraina sovietică, pe care pe deplin justificat am putea-o numi astăzi Ucraina lui Vladimir Lenin”, a declarat atunci președintele. Președintele rus a precizat că acest lucru este confirmat de documente de arhivă, inclusiv de directivele privind Donbassul, care a fost „înghesuit” în componența Ucrainei.

3 Comments

  1. SMM Panel Sağlayıcı : SMM panel sağlayıcı, sosyal medya hesaplarınızın büyütülmesinde kullanacağınız hizmetleri sunan bir şirkettir. Zedmedya.net olarak, smm panel sağlayıcı konusunda uzmanız. Farklı sosyal medya kanalları için takipçi, beğeni, yorum ve paylaşım gibi farklı hizmetleri en uygun fiyatlarla sunuyoruz. Ayrıca, smm panel ana sağlayıcı olarak sizlere en kaliteli hizmeti sunmaya özen gösteriyoruz. Hesabınızın organik büyümesine katkıda bulunmak için bize güvenebilirsiniz.

  2. Carmen spune:

    Nu este nimic nou ceea ce a spus președintele Vladimir Putin: ,,Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia”. Dar este bine să mai spună acest lucru pentru idioții de serviciu, care probabil n-au citit în viața lor istoria Rusiei sau au citit ceva și știu, dar neagă adevărul din invidie și din răutate. Mai multe copii a hărții aduse de Valeri Zorkin (cu o scurtă explicație anexată) ar trebui trimise la Washington, pentru studiere. Aș mai trimite liderilor din Occident, Ursulei și bineînțeles lui Zelenski. Textul să fie scurt, să nu-i doară prea tare capul din cauza cititului, și eventual câteva calmante pentru crizele de nervi pe care le vor face. Să nu fie uitat Macron, că înaintașii lui au realizat-o!

  3. Valter COJMAN spune:

    Corect si exact ce spun eu de pe 1 an:

    Ucraina nu a existat pana cand, Lenin, i-a cerut lui Stalin sa infiinteze RSS Ucraina ca parte a URSS.
    Pe de alta parte, intre 882 si 1240 d.Hr., Rusia a avut capitala la Kiev. Deci, propriu zis, teritoriul de azi al Ucrainei a apartinut Rusiei.

    Citat din Wikipedia:
    „Rusia Kieveană sau Rutenia Kieveană a fost cel mai timpuriu stat al slavilor estici[1] dominat de orașul Kiev, aproximativ din anul 880 până la mijlocul secolului al XII-lea. Din punct de vedere istoriografic [1], Rusia Kieveană poate fi considerată ca unul și primul dintre statele predecesoare a celor trei națiuni slave răsăritene din zilele noastre: Bielorușii, Ucrainenii și Rușii…”.

    Referitor la Crimeea, aceasta a apartinut Rusiei din 1783 si pana in prezent.
    Faptul ca Hrusciov a dat-o in ADMINISTRAREA RSS Ucraina, parte a URSS, nu a despartit Crimeea de Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076