Hot News
Medvedev, despre consecințele transferului de arme nucleare în Ucraina
26/05
MAE chinez: Esența crizei din Ucraina constă în contradicțiile privind gestionarea securității în Europa
27/05

„Lui Zelenski nu i-a plăcut”. Un fost consilier a povestit ce s-a întâmplat cu Zalujnîi

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski/ Foto: AP

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, nu apare în public din cauza divergențelor pe care le are cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski în privința ofensivei, a declarat Oleg Soskin, fost consilier al președintelui ucrainean, Kucima, pe canalul său de YouTube, relatează RIA Novosti.

„Există o problemă între Zalujmîi și Zelenski. <…> Faptul că Zalujnîi a lipsit din spațiul informațional o perioadă destul de lungă de timp arată că există o oarecare chestiune legată fie de caracterul ofensivei, fie de calendar, fie de direcțiile de desfășurare a ei”, a declarat expertul.

Potrivit acestuia, ultimul interviu al generalului, unde acesta admira talentul militar al șefului Statului Major rus, Valeri Gherasimov, nu a fost pe placul multora, nici la Kiev, nici în Occident.

Cu toate acestea, este de părere Soskin, pe Zalujnîi nu-l vor putea „înlătura”, pentru că, potrivit tuturor sondajelor sociologice, el se bucură de popularitate printre ucraineni.

Citând surse ale armatei ucrainene, un reprezentant al serviciilor de securitate ruse a declarat pentru RIA Novosti că generalul ucrainean a suferit un traumatism cranio-cerebral închis și multiple răni provocate de șrapnel în urma unui atac cu rachete asupra unui post de comandă din apropierea satului Posad-Pokrovskoe, din regiunea Herson.

În ajun, un funcționar al serviciului de presă al Ministerului ucrainean al Apărării, Anatoli Ștefan, a publicat imagini cu comandantul șef al armatei ucrainene după ce au apărut zvonuri referitoare la rănire grave suferite de Zalujnîi. În înregistrarea video, generalul îi saluta și le mulțumea tuturor ucrainenilor. Din imagini nu este clar când și unde anume a fost înregistrat videoclipul. În plus, nu există încă nicio explicație unde s-a aflat Zalujnîi de la începutul lunii mai, când a anunțat NATO că nu se poate adresa membrilor comitetului militar al alianței, adunați la baza americană Ramstein din Germania, nici măcar prin legătură video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994