Hot News
Cei care au distrus șalupele-dronă în timpul atacului asupra navei ”Ivan Hurs”, propuși spre decorare (VIDEO)
28/05
Zaharova a comparat vorbele senatorului american și ale lui Bush despre moartea rușilor
29/05

Ministerul rus al Apărării: Statele Unite dezvoltă arme biologice în Ucraina

Șeful Trupelor de protecție chimică, biologică și împotriva radiațiilor ale Forțelor Armate ale Rusiei, general-locotenentul Igor Kirillov/ Foto: Ministerul Rus al Apărării

Ministerul rus al Apărării a primit date care „demonstrează, odată în plus, că Statele Unite dezvoltă arme biologice pe teritoriul Ucrainei”, fiind vorba de „dovezi că au fost colectate tulpini ale unui virus al gripei aviare, capabil să depășească bariera interspecie”, a spus șeful Trupelor de apărare chimică, biologică și împotriva radiațiilor, general-locotenentul Igor Kirillov, relatează RIA Novosti.

Vorbim despre documente confiscate de militari din laboratorul rezervației biosferei din Askania-Nova (regiunea Herson). Sunt materiale ce confirmă, după cum s-a afirmat, implicarea Institutului de Medicină Veterinară din Harkov în proiectele americane U-P-8, P-444 și Flu-Fly-Way. Potrivit lui Kirillov, obiectivul acestor programe este ”de a evalua condițiile în care procesele de transmitere a agenților patogeni ai unor infecții cu important impact economic pot deveni incontrolabile”, inclusiv crearea de riscuri pentru securitatea alimentară.

„În același timp, Departamentul apărării al SUA analizează intens datele acestor infecții cu semnificativ impact economic în afara teritoriului național, în laboratoarele biologice amplasaate de-a lungul granițelor adversarilor geopolitici. Acest lucru confirmă încă o dată că Statele Unite dezvoltă componente de arme biologice în afara jurisdicției naționale, inclusiv pe teritoriul Ucrainei”, a spus general-locotenentul.

Kirillov a precizat că beneficiarul este Pentagonul.

„Grupul operativ de lucru al Ministerului Apărării al Rusiei, împreună cu angajați ai Serviciului Federal de Securitate și Rosselhoznadzor, au confirmat că au fost colectate și certificate tulpini de virus gripal aviar, care posedă un ridicat potențial epidemic și sunt capabile să depășească bariera interspecie, în special, tulpina H5N8, a cărei mortalitate poate ajunge la 40% când este transmisă la om”, a spus Kirillov.

El a adăugat că angajații Rezervației din Herson au încercat să „distrugă în regim de urgență materialele biologice selectate” – să deconecteze instalațiile frigorifice și să distrugă depozitele criogenice cu azot lichid. Specialiștii Institutului Central de Cercetare nr. 48 al Ministerului Apărării au reușit „chiar în probele supuse distrugerii” să identifice „urme ale materialului genetic al gripei aviare cu patogenitate ridicată, virusul bolii Newcastle, avulovirusuri.

Kirillov a amintit că a atras deja atenția asupra „faptului documentat al morții în masă a păsărilor pe teritoriul rezervației Askania-Nova în 2021, care, conform experților, a fost de natură infecțioasă”.

„În acest context, deosebit de îngrijorătoare este creșterea incidenței gripei aviare în Rusia și în țările europene, unde, potrivit Biroului Internațional de Epizoozie, boala a căpătat un caracter anual, iar pierderile provocate au depășit, începând din 2021, trei miliarde de euro”, a spus el.

Potrivit lui Kirillov, de la începutul acestui an, în Rusia au fost înregistrate 32 de focare de gripă aviară în toate districtele federale.

El a menționat că, deși, începând din 2003, s-au înregistrat chiar și în SUA episoade de epizootii de gripă aviară și un caz de transmitere, pe teritoriul american nu au fost consemnate de când se fac astfel de observații, focare de boli care să reprezinte un pericol major pentru securitatea alimentară, cum ar fi pesta porcină africană și febra aftoasă.

Kirillov a amintit că în octombrie 2022, Statele Unite au prezentat Strategia națională de combatere a amenințărilor biologice, care are un caracter doctrinar și definește gestionarea riscului biologic ca o prioritate de importanță vitală pentru SUA.

„Cu ajutorul strategiei aprobate, Washington intenționează să creeze o arhitectură controlată de SUA pentru prevenirea, reacție și neutralizarea amenințărilor biologice în interesele lui naționale”, a explicat Kirillov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Toate lucrurile murdare, ilegale și toate conflictele au fost efectuate de către America în afara teritoriului său. De ce să-ți distrugi țara, să-ți poluezi pământul, să-ți supui cetățenii la tot felul de privațiuni și conflicte? Mai bine să facem toate mizeriile în altă parte, peste ocean – asta e logica Statelor Unite. Restul lumii a devenit pentru SUA un fel de ladă de gunoi, un fel de teren pentru experimente murdare și periculoase.
    Prin falsa luptă împotriva terorismului, ei comit acte de terorism. Spre exemplificare, e bine de citit cartea ,,Cine conduce lumea?” scrisă de Noam Chomsky. Liderii Statelor Unite au început să aibă ambiții imperiale tot mai mari. Trei regiuni ale lumii sunt controlate de SUA: Asia de Est, unde marina americană s-a obișnuit să trateze Pacificul ca pe un lac american; Europa, unde NATO are asigurate cheltuielile miliare (cam trei sferturi) de către Statele Unite; și Orientul Mijlociu, unde Statele Unite au baze navale și aeriene uriașe, pentru ,,a liniști prietenii și a intimida dușmanii”. Proiectul Imperiului American, conceput de Tom Engelhardt, este răspunsul la schimbările care au intervenit în gândirea strategică americană, ca și în poziția militară și economică. Atitudinea imperială este în contradicție cu democrația promovată și afișată de către SUA. Discursul american despre libertate și drepturile omului diferă de acțiunile sale. Una zic și alta fac! Două mari puteri stau în calea proiectului Statelor Unite de a controla întreaga lume: Rusia și China. Acum este hărțuită Rusia, se încearcă destabilizarea ei, ruperea ei în bucățele. Și-au ales ca teritoriu de luptă Ucraina și ca instrument pe Zelenski. Așa că, SUA încearcă prin toate metodele să provoace Rusia: extinderea NATO până la granițele ei, un conflict militar în care să fie implicată armata rusă, tot felul de experimente și laboratoare biologice aflate aproape de teritoriul ei. Dar, ghinion, au uitat de Putin, l-au subestimat pe Vladimir Putin. Nu cred că SUA vor ajunge să hărțuiască și China lui XI Jinping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063