Hot News
Putin: Kievul atacă blocuri de locuințe și ne provoacă la acțiuni în oglindă
31/05
Putin a confirmat atacul asupra statului major al serviciilor militare secrete ale Ucrainei
31/05

Fost consilier al președintelui Biden: Poporul american s-a săturat de politica rusofobă

Un bărbat ajustează steagul american pe veranda casei sale/ Foto: AP

Fosta consilieră a președintelui Joe Biden, scriitoarea și publicista Tara Reade este de părere că poporul american s-a săturat de politica rusofobă a Washingtonului, relatează RIA Novosti.

 Tara Reade/ Foto: RIA Novosti

„Poporul american s-a săturat foarte mult să audă de rusofobie, iar sondajele arată că americanii nu susțin acest război indirect purtat de SUA și NATO… La Washington au loc demonstrații împotriva războaielor, oamenii protestează împotriva tuturor acelor fonduri cheltuite pentru bugetul apărării”, a declarat fosta consilieră la o conferință de presă organizată de grupul media Russia Today.

Reade a adăugat că, din cauza situației care s-a creat, „economia este în cădere liberă în SUA”. „Drumurile se năruie în SUA, infrastructura se năruie, economia este într-o stare groaznică, inflația a sărit de 40%, avem un număr record de    persoane fără adăpost în țară”, a subliniat ea.

Ea a calificat drept „o întruchipare a răului” afirmația senatorului republican american Lindsey Graham, potrivit căreia rușii „mor” pentru că ajutorul acordat Kievului este cel mai ”de succes mod de a cheltui” al Washingtonului. „Acest lucru nu reflectă cum sunt americanii, poporul Americii. Nu poate fi continuată această retorică a urii”, a arătat Reade.

În cadrul unei recente întrevederi cu Volodimir Zelenski, Graham a declarat că SUA „nu au mai cheltuit niciodată bani cu atâta succes”, deoarece rușii mor în urma acestor cheltuieli. Președintele Comitetului de Investigații al Rusiei, Alexandr Bastîrkin, a cerut deschiderea unui dosar penal în legătură cu remarcile rusofobe ale lui Graham.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pe americani îi doare mai mult la portofel. Obișnuiți fiind cu bunăstarea, acum nu pot accepta un trai mai sărăcăcios. Să-mi fie cu iertare, dar nu cred că-i simpatizează pe ruși astfel încât să-i deranjeze politica rusofobă a Washingtonului. Sensul vieții lor este dolarul. Pentru asta trăiesc, așa au fost educați. Că se mai ridică o voce mai răzleață ca și a Tarei Reade, e posibil. Dar e un fir de nisip printre alte fire de nisip.
    Deschiderea unui dosar penal în legătură cu remarcile rusofobe ale lui Lindsey Graham este o inițiativă justă. Dar nu știu dacă se va rezolva ceva. Au fost vreodată americanii sancționați vreodată pentru toate relele spuse și făcute?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085