Hot News
Militarii ruși au distrus ultima navă de război a Ucrainei
01/06
Eurasia suverană: Cum construiesc țările continentului drumul spre o ordine policentrică
01/06

Presa: NATO vrea să declanșeze alt război pentru că a zbârcit cu Rusia

Militarii în timpul exercițiile comune NATO ”Iron Sword” din Lituania. Foto de arhivă/ Foto: US Army

Statele Unite pot declanșa un război în Balcani pentru a destabiliza situația din Europa, a scris expertul militar chinez, Song Zhongping, comentator de televiziune, într-un articol pentru Global Times, informează RIA Novosti.

„Deoarece conflictul ruso-ucrainean nu a oferit efectul dorit de Statele Unite, Washingtonul trebuie să creeze un nou război pe continentul european”, a estimat analistul chinez în materialul său.

Potrivit expertului, Statele Unite speră ca, astfel, să distrugă economia europeană și să sporească dependența de Washington a Uniunii Europene. În același timp, el a adăugat că suveranitatea și securitatea națională a Serbiei nu reprezintă o prioritate a NATO.

„Între timp, din moment ce conflictul dintre Rusia și Ucraina a înghițit multă energie și resurse din partea Statelor Unite, ei vor privi adâncirea rupturii dintre Serbia și Kosovo ca o oportunitate de care pot profita”, a apreciat Song Zhongping.

În opinia lui, scopul final al Casei Albe este ca atât Europa, cât și Rusia să sufere pierderi, ceea ce ar permite Washingtonului să își mențină hegemonia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Statele Unite pot declanșa un război în Balcani, pentru că asta e ocupația lor principală și pentru că aici au mai multe șanse de reușită. Dar pot declanșa oriunde în lume, în Orientul Mijlociu, în zona Pacificului. Pentru a contracara influența Chinei în Pacificul de Sud, Statele Unite au anunțat că intenționează să deschidă o ambasadă în Vanuatu, un mic stat insular în Pacificul de Sud. Într-o țară cu doar 300.000 de locuitori, o ambasadă americană în capitala Port Vila, lasă impresia că Statele Unite vor să-și consolideze prezența în această regiune în care China încearcă să-și extindă influența. Că n-o fac pentru a ajuta țara să se dezvolte economic, nici vorbă! În februarie a.c. SUA și-a redeschis ambasada din Insulele Solomon, la 30 de ani după ce a fost închisă. Zona căreia SUA îi acordase o atenție redusă până acum, brusc a devenit foarte interesantă. Anul trecut, Kamala Harris a anunțat că Washingtonul va deschide ambasade în Kiribati și Tonga. Pe lângă asta, SUA întenționează să tripleze numărul de trupe staționate în Taiwan, pentru a antrena forțele locale. SUA mereu își bagă coada ca să mai creeze un război undeva. Sper ca într-o zi cineva să-i taie coada aia prea lungă. Poate Rusia, poate China…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875128