Hot News
Păcăleală cu avioane F-16
31/05
Presa: NATO vrea să declanșeze alt război pentru că a zbârcit cu Rusia
01/06

Militarii ruși au distrus ultima navă de război a Ucrainei

Ultima navă de război a Marinei Miliare a Ucrainei, ”Iuri Olefirenko”/ Foto: kp.ru

Aviația rusă a distrus ultima navă de război ucraineană – ”Iuri Olefirenko”, a anunțat Ministerul Apărării pe canalul său de pe rețeaua Telegram, informează RIA Novosti.

„Pe 29 mai, în urma unui atac lansat cu arme de mare precizie ale Forțelor Aerospațiale ale Rusiei asupra locului de ancorare a navelor de război din portul Odessa, a fost distrusă ultima navă de război a Marinei Miliare a Ucrainei, ”Iuri Olefirenko”, se arată în raport.

Momentul atacului asupra navei ucrainene ”Iuri Olefirenko”/ Foto: discover24.ru

„Iuri Olefirenko” este o navă medie de desant proiect 773. A fost construită în Polonia, iar în mai 1971 a intrat în componența Marinei militare a URSS ca SDK-137. În 1994, după ce Flota Mării Negre a fost împărțită, a fost transferată în Ucraina și redenumită „Kirovograd”. După reunificarea Crimeii cu Rusia, nava s-a aflat, o perioadă, sub controlul flotei ruse, după care a fost restituită Ucraina și remorcată până la Odessa. Numele actual l-a primit în 2016.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a estimat că, numai în luna mai, trupele ucrainene au pierdut peste 16.000 de soldați, precum și peste 20 de avioane și elicoptere, 466 de drone, patru sute de tancuri și alte vehicule blindate, 238 de tunuri de artilerie de câmp și mortiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875040