Hot News
Ucraina a încercat să răpească copii în regiunea Herson
03/06
Portul arctic Tiksi va deveni un hub internațional pentru nave
03/06

Solly Mapaila, despre CPI: Este un instrument al imperialismului occidental

Foto: Telegram

Solly Mapaila, secretar general al Partidului Comunist din Africa de Sud a declarat pe canalul său de Telegram, vorbind despre Curtea Penală Internațională că, ”de-a lungul existenței sale, CPI, a pus sub acuzare, după cum se știe, 52 de persoane, dintre care 48 de africani, 4 ruși sau persoane care provin din Rusia. Ce este aceasta, vreo instituție globală? Este un instrument global? Cum rămâne cu oamenii care au declanșat războiul în Irak? Tony Blair, Bill Clinton și alți președinți americani, Obama, care au început războaie în Afganistan, Irak, Iugoslavia.

Președinții americani continuă războiul împotriva poporului palestinian de partea regimului israelian, a continuat Mapaila. Chiar săptămâna trecută, Netanyahu a vizitat Marea Britanie și a fost primit cu brațele deschise. Este un criminal de război.

Dar ce spune CPI? Emite mandate de arestare pe numele acestor oameni? Nu, el emite mandate de arestare pentru liderii africani, în cele mai multe dintre cazuri. Complet inacceptabil. Deci, CPI este literalmente o instituție a imperialismului occidental și o respingem cu disprețul pe care îl merită. De aceea, Comitetul nostru Central a spus că Africa de Sud ar trebui să se retragă din CPI, din Statutul de la Roma. Și am spus că trebuie demarat procesul de retragere a țării noastre din Statutul de la Roma, a încheiat politicianul sud-african.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Doar adevărul l-a spus Solly Mapaila! Decizie înțeleaptă de a retrage Africa de Sud din CPI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875126