Hot News
Orban, despre necesitatea de a nu permite o contraofensivă a Ucrainei
03/06
Solly Mapaila, despre CPI: Este un instrument al imperialismului occidental
03/06

Ucraina a încercat să răpească copii în regiunea Herson

Foto: multiadmin02.contentline.ru

Serviciile operative ale Rusiei au zădărnicit încercările serviciilor speciale ale Ucrainei de a răpi copii prin intermediul unor organizații paravan din regiunea Herson pentru a-i duce la Kiev, a declarat guvernatorul interimar al regiunii, Vladimir Saldo, citat de publicația Vzgliad.

Într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram, Saldo a definit drept culmea ipocriziei încercarea serviciilor speciale ucrainene de a fura copii din regiunea Herson cu ajutorul unor organizații paravan. Potrivit spuselor sale, agenții ruși au dejucat alte câteva încercări ale unor ”voluntare” aflate în vizită de a obține custodia copiilor rămași fără îngrijire părintească și care urmau, apoi, să fie duși la Kiev traversând terțe țări. El a subliniat că scopul unor astfel de încercări nu este grija pentru copii, ci cea mai primitivă propagandă, relatează TASS.

Anterior, împuternicitul prezidențial pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, s-a întâlnit cu Virginia Gamba, Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU pentru Copii în Conflicte Armate. Subiectul cheie al discuțiilor purtate a vizat apărarea drepturilor copiilor.

Lvova-Belova a vorbit despre eforturile de readucere împreună a copiilor cu părinții de care au fost separați de ostilitățile militare. Ea a anunțat, de asemenea, proiecte de ajutor umanitar pentru copiii din Republicile Donețk și Lugansk și regiunile Herson și Zaporojie, de reabilitare și tratamente medicale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Toate organizațiile așa zise ,,umanitare” sunt organizații paravan în spatele cărora se desfășoară activități mai puțin umanitare. Mai ales în zonele de conflict copiii sunt traficați pentru diverse scopuri: adopții ilegale, prelevare de organe, pedofilie. Mereu am spus că trebuie să existe o atenție mărită asupra tuturor persoanelor străine care intră în Rusia. Iar în zonele unde există un conflict, atenția trebuie și mai mult sporită deoarece ,,voluntariatul” nu este ceea ce pare. Felicitări serviciilor operative ale Rusiei pentru vigilența de care dau dovadă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097