Hot News
Expertul militar Sivkov: De ce armata Ucrainei a suferit asemenea pierderi uriașe
11/06
Ministerul Apărării: Armata Ucrainei a eșuat în încercarea de a ataca nava ”Priazovie”
12/06

Ministerul pentru Situații de Urgență a salvat 1.736 de persoane din zonele inundate din regiunea Herson (VIDEO)

În zona inundată din Regiunea Herson/ Foto: statenews.ru

Lucrătorii Ministerului pentru Situații de Urgență al Rusiei au salvat 1.736 de persoane, inclusiv 165 de copii, din zonele inundate din regiunea Herson, a anunțat serviciul de presă al instituției, relatează agenția URA.ru.

„Numărul persoanelor evacuate se ridică, în prezent, la 6.026 de oameni. Printre ei se numără 235 de copii și 81 de persoane cu mobilitate redusă. Salvatorii evacuează, de asemenea, animalele din gospodăriile oamenilor”, a precizat serviciul de presă al Ministerului pentru Situații de Urgență, într-un comunicat postat pe canalul instituției de pe rețeaua Telegram.

„Rezolvăm mai multe misiuni. În primul rând, este vorba de evacuarea populației care a rămas în zonă. În al doilea rând, acordăm sprijin umanitar – distribuim alimente și apă îmbuteliată. În prezent, nivelul apei a scăzut un pic, adâncimea maximă este în jur de un metru”, a explicat șeful echipei de căutare și salvare a unității specializate a Ministerului rus pentru Situații de Urgență din Republica Crimeea, Mihail Minenko.

În total, salvatorii ruși au livrat deja aproximativ 75 de tone de alimente și 30 de tone de apă îmbuteliată în zona inundată. De asemenea, angajații Ministerului pentru Situații de Urgență oferă ajutor serviciilor de utilități la evacuarea apei cu ajutorul echipamentelor de pompare. În Novaia Kahovka au fost pompați aproximativ 49.000 de metri cubi de apă.

Așezările din regiunea Herson au fost inundate după ce barajul Hidrocentralei Kahovka a fost aruncat în aer. Centrala a avut de suferit în urma atacurilor lansate de armata ucraineană. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a însărcinat pe premierul Mihail Mișustin cu înființarea unei comisii de lichidare a urmărilor inundațiilor după ce hidrocentrala a fost aruncată în aer. Un total de aproximativ șapte mii de civili au fost deja evacuați din zonele inundate din regiunea Herson, a precizat guvernatorul interimar al regiunii, Vladimir Saldo.

Video

3 Comments

  1. Carmen spune:

    Dumnezeu să vă ajute să rezolvați cu bine această situație provocată de regimul de la Kiev. Îți stă mintea în loc la declarațiile mincinoase ale lui Zelenski, care acuză Rusia că bombardează rutele de evacuare din zona calamitată. Dar cum minciuna a ajuns la loc de cinste și e considerată virtute, nu mă mai miră nimic.

  2. Adrian spune:

    Analizand profund acest razboi, care ar fi trebuit sa dureze doar cateva zile daca decidentii rusi ar fi luat deciziile bune de la bun inceput, eu am ajuns la o concluzie: in momentul de fata, Rusia e guvernata ori de tembeli, ori de tradatori, ori de adepti ai „Big Reset” care vor sa-si atinga scopurile si prin acest conflict armat. Un argument in favoarea acestei teorii ar fi si faptul ca rusii nu prezinta public probe clare ca barajul a fost distrus de ucraineni. Ca banuiesc ca au camere de supraveghere, radare si sateliti care-l supravegheau in momentul distrugerii. Deci, se poate vedea clar de unde vin rachetele care-l lovesc si exista probe. Asta, daca nu l-au distrus ei insisi. Dar, in acest caz, ucrainenii sau americanii nu cred ca ar fi ezitat sa prezinte probele.
    De ce spun ca dovezile privind distrugerea barajului de catre ucraineni sunt vitale pentru Rusia? Simplu: povestea contrara, a barajului distrus de rusi, prezentata de media vestice, nu este destinata atat Vestului, cat poporului ucrainean. Ca daca ucrainenii ar vedea CLAR ca barajul a fost distrus de armata ucraineana, la ordinul guvernului ucrainean, care, astfel, a ucis si nenorocit, in mod deliberat, zeci sau sute de mii de civili ucraineni, cred ca zilele lui Zelenschi ar fi numarate. Ca nu cred ca un popor poate tolera un guvern caruia nu-i pasa de el, care il ucide pentru a-si atinge propriile scopuri… bizare. Fiindca, astfel, istoria lui Zelenschi ca „face ceea ce face din dragoste pentru tara si poporul lui” si-ar pierde credibilitatea. Si in Ucraina si in Vest.

    • Dan spune:

      Eu înțeleg că a existat dezinformare și prea mult optimism în legătură cu atitudinea ucrainienilor la momentul februarie 2022 și înțeleg că în luptă cu frații, care au trecut de partea dușmanului necruțător, este foarte greu să stabilești forța de lovire justă, așa încât să rămână loc de ,,bună ziua” măcar peste decenii ori veacuri . Dar nu trebuie uitat ce au pățit băștinașii Americii din teritoriile astăzi ocupate de SUA, având și ei, la început, încredere în umanitatea occidentală . Când au înțeles, că aspectul uman i-a păcălit, a fost prea târziu să se mai unească împotriva puținilor colonizatori de la începutul cunoașterii . Sper ca mila față de interlopii care conduc Ucraina să nu genereze efectul de ,,prea târziu” pentru populația care mai simte și mai vorbește rusește .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078