Hot News
ICAN: SUA au desfășurat în secret focoase nucleare în Europa
13/06
Putin a dezbătut evoluția operațiunii speciale cu corespondenții de război
13/06

„Pot să moară toți”. Lui Zelenski i s-a adus la cunoștință planul sinistru al SUA pentru Ucraina

Foto: CC BY 2.0 / Detmar Modes

Strategia Statelor Unite în privința conflictului din Ucraina ar putea costa viața tuturor locuitorilor țării în beneficiul Casei Albe, scrie analistul Peter van Buren în paginile publicației The American Conservative, relatează agenția RIA Novosti.

„Întrebat câți ucraineni ar mai trebui să moară, Biden a răspuns, într-o discuție privată, că ”potențial, ar putea muri cu toții”, se arată în articol.

Jurnalistul susține că SUA au perfecționat o strategie sinistră, ”Doctrina Biden”. Scopul ei este de stoarce cât mai multe beneficii de pe urma conflictului armat, fără o participare activă a Washingtonului și fără să acorde o atenție deosebită pierderilor de vieți omenești.

Ucraina a completat lista victimelor acestei strategii, unde mai figurează Vietnamul, Irakul și Afganistanul. Washingtonul nu vrea ca acest conflict să se termine, de aceea continuă să trimită Kievului ajutor militar. Volumul lui este astfel calculat, încât să ajungă pentru continuarea luptelor, dar nu și pentru obținerea victoriei, a subliniat autorul articolului. Casei Albe îi este indiferent câți ucraineni vor muri și cât de mult va fi distrusă țara lor, deoarece procesul de reconstrucție va deveni încă o sursă de profit pentru Statele Unite.

Rezumând, editorialistul a subliniază faptul că, dacă autoritățile de la Kiev consideră un succes „jocul cu SUA în goana după arme”, ar fi mai bine să se gândească la prețul sângeros pe care îl plătesc pentru toate astea.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Presupun că Zelenski știa de mult despre acest plan al SUA cu privire la Ucraina. Că de aceea a și fost instalat la conducerea țării prin acea lovitură de stat din 2014, fiindcă e ușor manipulabil și nu-l doare nici în cot de ucraineni. Și-a sfâșiat cumva tricoul de durere și revoltă la aflarea veștii? Dacă nu-l linșează ultimul ucainean care va supraviețui, atunci el își va trăi bătrânețile pe o insulă exotică sau în Israel. Asta, dacă nu cumva unchiul Joe se gândește să scape de el, fiindcă știe prea multe…
    Prin declarația lui, Biden arată cât de cinic este, De altfel, cam așa au fost și predecesorii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135