Hot News
Din însemnările astrologului Sergiu Bălan: 60 de ani de la zborul ”Pescăruşului” în Cosmos
16/06
„Scos de sub dărâmături după impactul rachetei”. Noi detalii despre dispariția lui Budanov
16/06

„Tot mai credeți că nu există fascism?”: Zaharova a evaluat noul scandal cu eurodiplomația

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova/ Foto: MFA Russia

Maria Zaharova a comentat scandalul rasist cu implicarea unor eurodiplomați în Africa. „Dacă încă mai credeți că nu există fascism modern și că neonazismul este o poveste exagerată, vă înșelați”, a spus ea, scrie tsargrad.tv.

Recentul incident cu implicarea unor eurodiplomați în Africa a demonstrat că, în Occident, fascismul și neonazismul nu sunt doar în viață, ba reprezintă chiar ideologia de bază a establishmentului politic, a comentat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, scandalul cu reprezentantul României.

Ea a reamintit că note rasiste au mai răsunat de pe buzele diplomaților occidentali. Astfel, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat că lumea este împărțită într-o „grădină minunată”, pe care a atribuit-o UE, și o „junglă sălbatică”, pe care a atribuit-o tuturor celorlalte țări.

Mult zgomot a provocat, de asemenea, declarația comună a UE și NATO, unde scrie negru pe alb că UE și NATO intenționează să folosească întreg setul de instrumente aflate la dispoziția lor ”pentru binele miliardului lor de locuitori”.

Te-ai fi așteptat ca, după asemenea mărturisiri monstruoase, eurodiplomații și-ar fi putut corecta retorica. Dar nărav din fire n-are lecuire, a scris Maria Zaharova pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Ea a atras atenția asupra unui incident care a avut loc pe 26 aprilie la Nairobi, în timpul unei întâlniri organizate la biroul ONU cu reprezentanți ai misiunilor diplomatice est-europene. În momentul în care o maimuță a sărit pe fereastră, diplomatul român a rostit apăsat: ”La ședința grupului est-european și-au făcut apariția reprezentanți ai grupului african”.

Mulți intuiseră și fără declarația lui care este atitutidunea Occidentului față de Africa. Dar a-i compara pe diplomații africani cu maimuțe, în condițiile în care ești oaspete pe continentul african, este un impas total, a comentat Maria Zaharova cele întâmplate.

Ambasadorul Sudanului de Sud în Kenya, Chol Ajongo, care conduce grupul diplomaților africani la Nairobi, a declarat că „grupul african ar dori să condamne în termeni dintre cei mai fermi remarcile ofensatoare, rasiste și degradante”. În cele din urmă, Bucureștiul și-a rechemat reprezentantul care s-a făcut de râs.

Iar zilele trecute, România a cerut reducerea cu 50 de persoane a numărului de angajați ai misiunilor rusești din țară. Aparent, devine din ce în ce mai dificil pentru București să comunice cu oamenii care tratează pe toată lumea în mod egal și cu respect, a conchis Maria Zaharova.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Scandalul provocat de ambasadorul român în Kenya demonstrează că unii oameni sunt plasați în posturi pentru care nu sunt pregătiți. Așa cum Bogdan Aurescu a fost investit ca ministru de externe, deși s-a dovedit total nepotrivit. Diplomația implică anumite reguli, care trebuie respectate pentru o bună conlucrare între state. Dacă nu poți fi un diplomat bun, înseamnă că ți-ai greșit meseria. Faceți o comparație între Serghei Lavrov și Bogdan Aurescu. Nici măcar nu se poate face o comparație! Iar deciziile absurde și iresponsabile de a închide Centrul Cultural Rus și de reducere cu 50 de persoane a numărului de angajați ai Ambasadei Ruse la București arată incompetența lui Aurescu, zis ,,Trabucel”. Poate că noul ministru de externe, Luminița Odobescu, să fie un diplomat mai bun și să repare greșelile făcute de Aurescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078