Hot News
”O victorie dăruită”: cucerirea redutei Grivița 1 de la Plevna din 30 august 1877 (VI)
18/06
Peskov: Mergând în coada Statelor Unite, Germania „se împușcă în picior”
18/06

La Sankt Petersburg au fost arborate solemn steaguri reprezentând trei epoci istorice

Foto: static.nevnov.ru

În Parcul ”300 de ani de la fondarea Sankt Petersburgului” situat pe apele Golfului Finic, au fost arborate la o înălțime de 179,5 metri, trei steaguri: cel al Imperiului Rus, al Uniunii Sovietice și Drapelul de stat al Federației Ruse. Evenimentul care a avut loc pe 17 iunie și a marcat continuitatea generațiilor, legătura indisolubilă a epocilor istorice și însemnătatea tradițiilor, relatează agenția TASS.

Fiecare dintre steaguri a fost simbol de stat al Rusiei, sub fiecare dintre ele s-au săvârșit victoriile lor, realizările și actele lor de viteje, dar trinitatea lor cinstește o istorie seculară.

Arborarea steagurilor este dedicată unor date semnificative legate de fondarea fiecăruia dintre ele: 165 de ani de la crearea steagului Imperiului Rus, 100 de ani de la apariția Steagului Roșu și 330 de ani de la crearea steagului tricolor al Împăratului Petru I.

Sub steagul Imperiului Rus s-au făcut reformele Împăratului Alexandr al II-lea, iobăgia a fost desființată și a fost câștigat victorios războiul ruso-turc. O epocă în care cultura rusă a dobândit o însemnătate și mai mare la nivel internațional.

Steagul Roșu al Uniunii Sovietice este indisolubil legat de Marea Victorie asupra Germaniei fasciste. Aceasta este epoca în care a avut loc industrializarea țării, a fost cucerit spațiul cosmic, când în țară s-au dezvoltat știința, cultura și sportul, care au dobândit recunoaștere amplă în întreaga lume.

Istoria tricolorului rusesc începe în 1693, când țarul Petru I l-a făcut standard personal. Pe 31 ianuarie (20 ianuarie după stilul vechi) 1705, țarul a emis un decret conform căruia ”pe toate tipurile de nave comerciale” care navighează pe arterele fluviale interne trebuia arborat steagul alb-albastru-roșu. În 1720, tricolorul a fost consemnat în Carta Navală ca steag al flotei comerciale.

Un ansamblu de trei catarge de această înălțime este ceva unic, nu are analog în lume. Proiectul a fost implementat de societatea publică pe acțiuni „Gazprom”. Steagurile fluturând la înălțime vor deveni un nou reper al Sankt Petersburgului, parte a parcului istoric, marcând mândria față de Patria Mamă și respectul pentru istoria ei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este minunat Sankt Petersburgul, numit și ,,Veneția Nordului”. Deși n-am fost niciodată acolo, urmăresc cu mare plăcere documentare despre acest fabulos oraș. Chiar aseară am vizionat înregistrări din Palatul de Marmură. Fără cuvinte… Ceea ce a făcut Petru cel Mare dintr-un loc mlăștinos nu are pereche în lumea asta. Este salutară inițiativa celor trei catarge!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068