Hot News
Corneliu Vlad: O nouă polaritate mondială: “Casa dușmanilor” și „Casa partenerilor” (I)
20/06
Elon Musk, reacție la articolul despre eșecul armatei Ucrainei
21/06

ONU a recunoscut că nu își poate onora angajamentele conform acordului cerealier

Foto: toptj.com

În cadrul consultărilor purtate cu Rusia, la Geneva, reprezentanții ONU au recunoscut că nu sunt în stare să facă nimic pentru a rezolva cerințele cheie ale Moscovei înscrise în acordul cerealier, a anunțat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Verșinin (în imagine), citat de agenția Rambler.

Foto: RIA Novosti

Diplomatul rus a amintit că pentru Rusia sunt foarte importante atât reluarea livrărilor de amoniac pe piețele îngrășămintelor chimice, cât și ridicarea restricțiilor privind funrnizarea de piese de schimb pentru utilajele agricole, reconectarea băncii Rosselhozbank la SWIFT.

Verșinin a precizat că, în cadrul negocierilor, ONU a recunoscut că nu numai că nu poate face nimic în momentul de față, dar nici pe viitor nu va fi în stare să rezolve aceste probleme.

„Este foarte trist”, a subliniat viceministrul de externe al Rusiei.

Verșinin a explicat că Moscova este recunoscătoare partenerilor pentru eforturile depuse, dar toate acțiunile lor nu au dus la o soluție de rezolvare a problemelor.

În același timp, el a spus jurnaliștilor că Rusia va face astfel încât 18 iulie să devină ultima zi de valabilitate a acordului cerealier.

”Nu excludem acest lucru”, a spus Verșinin, întrebat fiind în legătură cu posibilitatea organizării unei noi runde de consultări cu ONU în chestiunea acordului cerealier.

„Continuăm să avem contacte, inclusiv de lucru. Dar vom face ceea ce am spus. Adică lucrăm pentru a ne asigura că 18 iulie să fie momentul final al acelor înțelegeri care nu se pun în aplicare”, a spus Verșinin, citat de RIA Novosti.

 

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă ONU a recunoscut că nu poate face nimic în momentul de față și că nu va fi în stare să rezolve problemele, înseamnă că este o organizație inutilă și nu-și are rostul. Deși înglobează majoritatea țărilor lumii, ONU nu reușește să fie acel ,,arbitru” mondial gândit de marile puteri după al Doilea Război Mondial, dovedindu-se incapabilă să gestioneze marile crize globale, dar și unele conflicte regionale. Probabil că ONU este doar un alibi al unor forțe și grupuri de interese secrete, care fac și desfac jocurile la nivel înalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875092