Hot News
Ceremonia dedicată Zilei Memoriei și a Doliului a avut loc la București
22/06
MAE rus consideră nelalocul ei vizita lui Macron la summitul BRICS
23/06

Putin: Rusia va continua să dezvolte triada nucleară

Lansarea rachetei balistice intercontinentale RS-24 "Iars"/ Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Rusia va continua să dezvolte triada nucleară, a declarat președintele Vladimir Putin la o întâlnire cu absolvenții instituțiilor militare superioare de învățământ, informează RIA Novosti.

„Armamentul triadei nucleare a Rusiei reprezintă garanția cheie a securității Rusiei și stabilității globale, el permite să fie asigurată o descurajare strategică eficientă și fiabilă, precum și menținerea unui echilibru global de putere. Este expresia rezultatelor eforturilor colosale depuse de-a lungul anilor de întreprinderile noastre, de birourile noastre de proiectare, de muncitorii și inginerii noștri, de specialiști militari și civili”, a spus șeful statului.

Potrivit acestuia, aproximativ jumătate dintre unitățile și formațiunile Forțelor Strategice de Rachete sunt echipate acum cu cele mai noi sisteme ”Iars”.

În același timp, Putin a subliniat că o altă prioritate absolută este dezvoltarea armatei și asigurarea fiabilității țării. Liderul de la Kremlin a adăugat, totodată, că foarte curând vor intra în serviciul militar lansatoarele sistemului ”Sarmat” cu o rachetă grea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972