Hot News
Prima analiză a ofensivei ucrainene realizată de experții occidentali
22/06
Putin: Rusia va continua să dezvolte triada nucleară
23/06

Ceremonia dedicată Zilei Memoriei și a Doliului a avut loc la București

Foto: Biroul de presă al Ambasadei Ruse din București

Pe 22 iunie 2023, de Ziua Memoriei și a Doliului, când în Rusia se comemorează începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, la București a avut loc o ceremonie de depunere de coroane de flori la principalul Memorial închinat eroilor sovietici.

La microfon, Ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin/ Foto: Biroul de presă al Ambasadei Ruse din București

La ceremonia solemnă de comemorare au participat Ambasadorii Rusiei și Kazahstanului, Însărcinatul cu Afaceri al Republicii Belarus, diplomați ai Ambasadei Armeniei, angajați ai Centrului Rus de Știință și Cultură, ai reprezentanței ministerului rus al Apărării pentru cinstirea eroilor în România, șeful reprezentanței companiei Gazpromexport în România și conducerea Grupului de companii Lukoil, profesori de la școala de pe lângă Ambasada Rusiei, membri ai Asociației de prietenie româno-rusă și ai Asociației de prietenie dintre România și Republica Populară Democrată Coreeană”, precum și conaționalii ruși care locuiesc la București. Protoiereul Antonie a citit o rugăciune de litie pentru mântuirea sufletelor eroilor decedați.

În discursul său, Ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin, a remarcat că astăzi, în timp ce se aduce un omagiu și respect milioanelor de soldați, partizani, muncitori din spatele frontului și victimelor nevinovate ale fascismului, popoarele Rusiei sunt din nou obligate să se angajeze într-o luptă hotărâtă împotriva forțelor nazismului reînviat și a neo-colonialismului din Europa și America de Nord. El a subliniat că această luptă nobilă se bucură de sprijinul tuturor celor care susțin pacea și cooperarea internațională echitabile, și care reprezintă marea majoritate a umanității. În prima linie se află luptătorii eroici ai armatei ruse și numeroșii voluntari implicați în misiunile operațiunii militare speciale. În același timp, principala responsabilitate pentru vărsarea continuă

În timpul ceremoniei solemne/ Foto: Biroul de presă al Ambasadei Ruse din București

de sânge, pentru teroare și pentru organizarea a tot fel de provocări periculoase, inclusiv dezastre ecologice, precum explozia gazoductelor Nord Stream, distrugerea barajului hidrocentralei de la Kahovka, revine în întregime cercurilor conducătoare ale NATO, conduse de SUA, care sprijină și alimentează regimul neonazist și corupt de la Kiev cu armament modern tot mai letal.
Biroul de presă al Ambasadei Ruse din București 

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Din partea României n-a fost nimeni prezent? Măcar un reprezentant al Armatei Române trebuia să fie. Că greul luptei împotriva fascismului l-a dus soldații ruși, ei au contribuit mai mult la eliberarea Europei de nazism. Sau noi suntem în Africa, nu în Europa? Jenant. Respect poporului rus că nu-și uită niciodată eroii și-i comemorează în orice țară s-ar afla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875103