Hot News
American Greatness: Contraofensiva armatei Ucrainei, un „eșec scandalos”
26/06
Deputat european: Victoria Ucrainei asupra Rusiei este imposibilă
26/06

În Bulgaria a ars depozitul unui om de afaceri care a furnizat arme Ucrainei

Foto: dzen.ru

Un al doilea incendiu a izbucnit în localitatea bulgară Karnobat, la depozitul de muniții ce aparține omului de afaceri Emilian Ghebrev, care a furnizat arme Ucrainei în 2014, când conflictul din estul acestei țări era în plină desfășurare, a anunțat postul de radio BNR.

Sursa citată de agenția RIA Novosti a relatat despre primul incendiu, din iulie 2022. La acel moment, Ghebrev a vorbit despre o posibilă detonare sau incendiere cu premeditare.

Se subliniză faptul că incendiul a fost precedat de o serie de explozii. Nimeni nu a fost rănit, dar depozitul a ars în totalitate.

Potrivit poliției, incidentul va fi invesetigat de agenția națională de securitate. Potrivit lui Ghebrev, nu este clar dacă există o legătură între cele două incendii.

În 2021, New York Times a anunțat că Ghebrev a recunoscut că a furnizat arme Ucrainei în 2014, când conflictul din estul țării este în plină desfășurare. Omul de afaceri bulgar a confirmat, potrivit aceluași cotidian american, că păstra muniție în depozitele de arme din orașul ceh Vrbetica.

La sfârșitul lunii aprilie 2021, Televiziunea Națională Bulgară (BNT) a anunțat, citând procuratura, că șase cetățeni ruși sunt suspectați de exploziile de la fabricile și depozitele de arme din Bulgaria, trei dintre ei fiind acuzați că au atentat la viața lui Ghebrev.

Pe 29 aprilie, Bulgaria l-a declarat persona non grata pe consilierul atașatului militar al Rusiei. Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, Sofia a decis să întreacă Praga cu astfel de declarații, care, la jumătatea lunii aprilie 2021, a acuzat serviciile speciale ale Rusiei de implicare în explozia din 2014 de la depozitul de muniții din Vrbetica. După cum a subliniat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, acuzațiile fără dovezi lansate la adresa Rusiei de Bulgaria și Cehia fac parte din ampla campanie declanșată de Occident împotriva Moscovei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Foarte bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091