Hot News
Scott Ritter, despre decizia disperată a lui Zelenski după eșecurile armatei Ucrainei
27/06
Armata Ucrainei a atacat pozițiile armatei Rusiei de lângă Soledar cu muniție chimică
27/06

Misiunea Permanentă a Rusiei la ONU, despre încercările SUA de a recruta diplomați

Foto: Keystone Press Agency

Serviciile speciale americane încearcă să recruteze diplomați ruși ai Misiunii Permanente la ONU, a declarat reprezentantul adjunct al Rusiei la organizația mondială, Maria Zaboloțkaia, la o ședință a Сomitetului pentru relații cu țara gazdă, scrie Izvestia.

„Informațiile actualizate prezentate de noi arată faptul că Statele Unite continuă să aplice în mod intenționat împotriva misiunii noastre permanente și a angaților ei un pachet întreg de măsuri și restricții, menite să reducă din eficiența cooperării noastre cu ONU, dar mai mult decât atât, să exercite presiune psihologică asupra diplomaților ruși”, a declarat Zaboloțkaia, potrivit comunicatului emis în acest sens.

În opinia ei, numai așa poate fi explicată atitudinea serviciilor speciale locale, care-i abordează în mod insistent pe angajații ruși pe stradă sau în aeroport cu scopul de a-i recruta. Zaboloțkaia a precizat că, pentru atingerea unor astfel de obiective, se folosește publicitate contextuală pe rețelele sociale, pe motoare de căutare și pe site-urile de găzduire video. De exemplu, pe YouTube circulă videoclipuri cu îndemnuri la colaborarea cu FBI. De asemenea, pliante de promovare apar în mod regulat la misiunea permanentă și la complexul său rezidențial, a adăugat Zaboloțkaia.

Pe 15 mai, postul de televiziune CNN a vorbit despre încercările CIA de a recruta ruși prin postarea unor videoclipuri de propagandă pe serviciul de messenger al rețelei sociale Telegram. Angajații serviciilor de informații au creat un canal și au postat o înregistrare video în limba rusă care se termină cu instrucțiuni despre cum se poate lua legătură cu CIA în mod anonim și în siguranță.

Tot CNN a citat declarațiile unui oficial care a spus că CIA speră că rușii, care au acces la informații valoroase, îi vor contacta.

A doua zi, 16 mai, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a comentat știrile potrivit cărora CIA le-a propus rușilor să-i transmită informații. El a declart că serviciile speciale ale Rusiei monitorizează activitățile CIA.

Pe 17 mai, reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că încercările CIA de a desfășura activități de promovare și recrutare în Federația Rusă nu vor rămâne fără un răspuns adecvat din partea Rusiei. Ea a atras atenția asupra faptului că astfel de pași arată până unde poate ajunge gândirea în Statele Unite și reprezintă indicatorul creșterii drastice a activității desfășurate pe această pistă de un stat neprietenos.

Încă de pe 23 noiembrie anul trecut, The Wall Street Journal, citând o declarație a șefului adjunct al CIA, David Marlowe, a scris despre planurile Departamentului de a recruta cetățeni ruși nemulțumiți de operațiunea militară specială din Ucraina. S-a subliniat că CIA este „deschisă către cooperare” și „căută în jurul lumii” rușii din această categorie.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Se pare că SUA e de-a dreptul disperată! Ce imaginație bogată au americanii. Ei cred că Rusia e o societate Coca-Cola, cum e SUA? Rușii sunt patrioți prin firea lor, prin educația lor. Nici un rus adevărat nu și-ar trăda țara pentru un pumn de dolari murdari. Nu și-au dat seama asta până acum? Ghinion.

  2. Alexandra spune:

    Satanistii pedofili din US și W EU fac orice pt a atrage de partea lor creiere din est sau indivizi care pt bani și funcții executa orice. Un exemplu foarte vizibil este cazul României, dar sper ca cetățenii ruși (fie diplomați fie oameni simpli – manipulați de media vestica în legătură cu operațiunile militare din Ucraina) sa nu se lase mișcați de nimic din ceea ce le propun CIA sau alți indivizi intermediari, chiar dacă la un moment dat vor fi împinși și manipulați pt a-i prinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994