Hot News
Misiunea Permanentă a Rusiei la ONU, despre încercările SUA de a recruta diplomați
27/06
Corneliu Vlad: O nouă polaritate mondială: “Casa dușmanilor” și „Casa partenerilor” (II)
28/06

Armata Ucrainei a atacat pozițiile armatei Rusiei de lângă Soledar cu muniție chimică

Foto: oreanda-news.com

Forțele Armate ale Ucrainei au lansat un atac asupra pozițiilor militarilor ruși din apropierea orașului Soledar din Republica Populară Donețk folosind muniție chimică interzisă, a declarat pentru agenția TASS locotenent-colonelul în retragere al Miliției Populare din Republica Lugansk, Andrei Marociko.

„Formațiunile armate ale Ucrainei au atacat pozițiile noastre din apropierea așezării Soledar cu muniție chimică. La detonare se eliberează fum acru, care provoacă arsuri ale pielii, iar când este inhalat, oamenii își pierd cunoștința”, a spus el, citând propriile surse din linia întâi a frontului.

Marociko a menționat că acum specialiștii din trupele de protecție împotriva radiațiilor, chimice și biologice ale Federației Ruse stabilesc tipul de substanță otrăvitoare folosită în atac de Forțele Armate ale Ucrainei.

De la începutul anului 2023, au fost deja înregistrate mai multe cazuri de utilizare a armelor chimice de către Forțele Armate ale Ucrainei. În special, în aprilie, armata ucraineană a folosit muniție chimică pe direcția Zaporojie, la începutul lunii martie – în Artiomovsk și Donețk, iar în februarie – în Artiomovsk și la Soledar. După cum a subliniat, într-un interviu pentru TASS, consiliderul șefului interimar al Republicii Donețk, expertul militar și politic Ian Gaghin, unitățile ucrainene însele nu ascund prezența unor tipuri de arme interzise, demonstrând periodic în înregistrări video grenade cu gaz de producție străină și coptere (aparate de zbor fără pilot de tip elicopter).

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Convenția privind interzicerea armelor chimice a fost semnată în 1993 și a intrat în vigoare în 1997. Din această Convenție fac parte 193 de state. Doar trei state nu au semnat și nu au aderat la Convenție: Egipt, Coreea de Nord și Sudanul de Sud, iar Israelul a semnat dar nu a ratificat tratatul. Arme chimice au fost folosite în Siria, Kososvo și în alte zone de conflict. Acum sunt folosite de Ucraina. Ce rost mai au aceste convenții, dar și alte tratate și acorduri diverse, dacă nu sunt respectate? Înseamnă că semnăturile puse pe toate acestea nu au nici o valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068