Hot News
Corneliu Vlad: O nouă polaritate mondială: “Casa dușmanilor” și „Casa partenerilor” (II)
28/06
Oficial cubanez, despre cei responsabili de conflictul din Ucraina
28/06

Putin a dezvăluit pierderile Ucrainei din timpul contraofensivei

Foto: Reuters

Din 4 iunie, când a început contraofensiva, Ucraina a pierdut 259 de tancuri și 780 de vehicule blindate, a declarat Vladimir Putin la o întâlnire cu militarii, informează RBC.

„Numai pe direcția Orehov, pe care inamicul o consideră principala direcție de atac, și numai în ultimele șapte zile, inamicul a pierdut 280 de unități de tehnică militară, din care 41 tancuri și 102 vehicule blindate”, a anunțat președintele.

RBC menționeanează, în acest context, că Orehov se află la aproximativ 50 km sud-est de orașul Zaporojie, controlat de Kiev.

Ministerul Apărării al Rusiei raportează respingerea atacurilor lansate de armata ucraineană de la începutul lunii iunie. Până pe 20 iunie, militarii au respins 263 de atacuri ale forțelor ucrainene, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Pe 16 iunie, președintele Vladimir Putin a estimat pierderile Ucrainei în timpul contraofensivei la 186 de tancuri și 418 vehicule blindate de diferite clase. El a precizat că pierderile Rusiei sunt de zece ori mai mici decât cele ale Ucrainei.

Pe 22 iunie, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut în operațiuni ofensive aproximativ 13.000 de oameni, aproape 250 de tancuri, peste 260 de drone, zece avioane de luptă, patru elicoptere, peste 40 de lansatoare multiple de rachete, două sisteme de rachete sol-aer și multe alte echipamente militare.

Potrivit autorităților ruse, toate tentativele de atac ale trupelor ucrainene au fost respinse. Kievul a recunoscut că întâmpină dificultăți în timpul contraofensivei. Viceministrul ucrainean al Apărării, Anna Maliar, a declarat că forțele armate ucrainene se confruntă cu o „rezistență frenetică” și a precizat că nu se va reuși o avansare rapidă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să le piardă pe toate și la fel să se întâmple cu toate cele trimise de către SUA și Occident!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048