Hot News
Putin a dezvăluit pierderile Ucrainei din timpul contraofensivei
28/06
Rușii, lideri la achiziții de active imobiliare în Turcia
28/06

Oficial cubanez, despre cei responsabili de conflictul din Ucraina

Moscova, iunie 2023. În imagine de la stânga la dreapta: ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu și omologul său cubanez, Alvaro Lopez Miera/ Foto: rg.ru

Cauza conflictului din Ucraina este politica agresivă a Statelor Unite, a declarat șeful ministerului cubanez al Apărării, Alvaro Lopez Miera, relatează Rambler.

”Dorința Statelor Unite de a continua extinderea NATO spre granițele Rusiei a dus la faptul că Moscova a fost constrânsă să înceapă operațiunea specială”, a spus Miera.

Potrivit acestuia, Federația Rusă joacă în prezent un rol cheie în lupta împotriva fascismului, pe care Washingtonul încearcă să îl răspândească în Europa.

Ministrul cubanez a precizat că Havana se opune sancțiunilor impuse unilateral de Statele Unite împotriva Rusiei și care contravin Cartei ONU.

În plus, Miera a subliniat că țara sa nu aprobă politica occidentală a ipocriziei și standardelor duble.

Rambler amintește că o delegație de militari cubanezi a venit la Moscova pentru a discuta aspecte legate de colaborarea actuală și viitoare. În prima zi a vizitei, cubanezii s-au întâlnit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

2 Comments

  1. alex spune:

    Nu e doar fascism ce exportă Vestul.E mult mai rau,mare și crud organismul creat de Nato.E un hibrid intre fascism și neocomunist,e o hidra formata din aceste două ideologii monstruoase și mult mai bestiala decât ambele,ce se folosește de inteligenta artificială pt a rafina cele mai perverse stratageme.Cu ajutorul inteligenței artificiale Nato a creat insasi fiara din Apocalipsa cu care se lupta Rusia,acea fiara care e descrisă ca singura calcănd totul în picioare.In Ucraina Nato folosește inteligenta artificială in lupta,ea face toate planurile ucrainienilor care doar le executa.In Ucraina e terenul de joacă al Satanei.

  2. Carmen spune:

    Între Rusia și Cuba există vechi relații diplomatice și de colaborare. Foarte mult timp Cuba a primit ajutor masiv din partea URSS, în schimbul zahărului cubanez sovieticii livrând petrol. Mi se pare normal ca ministrul Apărării al Cubei să fie de partea Rusiei, în contextul actual. Declarațiile sale sunt adevăruri știute de toată lumea.
    În cadrul unui forum al antreprenorilor ruși organizat la Havana în primăvara acestui an, cubanezii s-au arătat deschiși pentru investițiile rusești în Cuba. S-au anunțat noi avantaje pentru a-i atrage pe investitorii ruși pe piața cubaneză: dreptul intreprinderilor rusești de a utiliza terenuri cubaneze pe o perioadă de 30 de ani, scutirea companiilor rusești de taxele de import pentru anumite tehnologii, permiterea firmelor rusești să-și repatrieze profiturile, modalitatea de a accelera transportul maritim între Rusia și Cuba. Consolidarea legăturilor diplomatice și economice dintre Rusia și Cuba este în avantajul ambelor țări. Mai ales Cuba este interesată în consolidarea economiei devastată de pandemie și de sancțiunile dure ale SUA. Astfel, Rusia mai câștigă un aliat atât economic și diplomatic, cât și un aliat care se opune, ca și ea, hegemoniei SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082