Hot News
Oficial cubanez, despre cei responsabili de conflictul din Ucraina
28/06
Orban: Ucraina nu mai este un stat suveran
28/06

Rușii, lideri la achiziții de active imobiliare în Turcia

Foto: 24newnews.ru

Rușii au devenit lideri la achiziții de active imobiliare în Turcia, comparativ cu cetățenii altor țări, a anunțat Institutul Național de Statistică, citat de publicația Vzgliad.

Astfel, din ianuarie până în mai 2023 inclusiv, cetățenii Rusiei au cumpărat 5.723 de unități de locuințe, o creștere de 44,4% față de anul trecut, informează TASS.

Pe locul al doilea la achiziția de proprietăți imobiliare în Turcia se află cetățenii Iranului, cu 2.300 de apartamente, urmați de cei din Irak (809), Kazahstan (605) și Germania (564).

În primele cinci luni ale acestui an, străinii au cumpărat în Turcia 16.800 de active imobiliare, dar autoritățile constată o scădere a interesului în rândul cetățenilor din alte țări.

Pe primul loc în topul orașelor turcești la vânzarea de imobiliare se situează Antalya, unde de la începutul anului s-au vândut 6.400 de apartamente, urmată de Istanbul, cu 5.300. Pe locul trei se poziționează provincia mediteraneană Mersin, cu 1.200 de active imobiliare și unde se construiește prima centrală nucleară din Turcia, Akkuyu.

Anterior s-a anunțat că proprietarii de apartamente din Antalya și-au mai atenuat cerințele față de chiriași din cauza plecării străinilor.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Restricțiile impuse de SUA și Occident i-au sărăcit cumva pe ruși, au îngenuncheat economia Rusiei? Se pare că rușii au o putere de cumpărare mai mare, iar economia Rusiei e înfloritoare. SUA și Occidentul se pot spăla pe cap cu sancțiunile lor, că într-o zi rușii le vor cumpăra și pământul de sub picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078