Hot News
Putin: O societate civilă puternică și responsabilă este fundamentul suveranității țării
30/06
Zelenski va legaliza limba stăpânilor săi
30/06

Forbes: Ucraina a pierdut aproape 20% dintre tancurile Bradley și Leopard 2A6 într-una dintre bătăliile de la Zaporojie

Foto: zp-news.ru

În bătălia de lângă Malaia Tokmacika, care a avut loc, pe 8 iunie, Ucraina a pierdut 25 de tancuri și vehicule de luptă de infanterie, toate de fabricație occidentală, informează publicația Forbes, cu referire la datele analiștilor și la fotografii. Jurnalistul David Axe a calificat consecințele drept catastrofale. Potrivit informațiilor sale, trupele ucrainene nu au putut trece de un câmp minat, relatează cotidianul Kommersant.

Au fost distruse 17 vehicule de luptă ale infanteriei M2 Bradley, patru tancuri Leopard 2A6, trei vehicule de deminare Leopard 2R (pe bază de tanc) și un vehicul de deminare Wisent. După cum scrie Forbes, Ucraina a primit din Statele Unite circa 100 de tancuri Bradley, 21 tancuri Leopard 2A6 și șase Leopard 2R. Astfel, armata ucraineană a pierdut aproape o cincime dintre tancurile Bradley, o cincime din mașinile Leopard 2A6 și jumătate din numărul de tancuri Leopard 2R trimise de americani.

Despre pierderile armatei ucrainene în timpul acestei bătălii se știa și dinainte. Noile calcule ale pierderilor înregistrate de Brigada 47 de asalt aerian și de Brigada 33 mecanizată se bazează pe datele analiștilor. Potrivit Forbes, militarii ucraineni au încercat să traverseze câmpurile de mine rusești pentru a-și croi drum spre satul Rabotino. Se precizează că forțele ucrainene au reușit să demineze o serie de sectoare cu ajutorul vehiculelor de deminare. Dar dispozitivele de deminare de fabricație britanică montate pe tancurile Leopard 2Rs și Wisent „au ratat, cu siguranță, mai mult de câteva mine”. Grupul de luptă s-a destrămat, după ce a fost prins în capcana de mine și sub foc, potrivit Forbes.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, trupele ucrainene au lansat o amplă contraofensivă pe 4 iunie. De atunci, militarii ruși au anunțat de multe ori despre luptele de lângă Malaia Tokmacika. La finalul zilei de 8 iunie, Ministerul Apărării a vorbit despre respingerea atacului de către unitățile trupelor ruse, cu lovituri aeriene și foc de artilerie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să le piardă pe toate, să fie înarmați doar cu arcuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875041