Hot News
Senatorul Pușkov: Tările din Sud și din Vest au păreri diferite despre conflictul din Ucraina
02/07
Medvedciuk: Occidentul a creat din Ucraina un monstru, care-și devorează cetățenii
02/07

Avionul cu diplomați ruși a decolat din București spre Moscova

Foto: URA.ru

Patruzeci de angajați ai ambasadei Rusiei în România (împreună cu familiile lor, în total aproape 80 de persoane) au părăsit această țară, în urma solicitării venite din partea autorităților de la București de reducere a personalului misiunii diplomatice, a anunțat ambasada Rusiei, într-un comunicat. Aeronava a plecat cu o întârziere de șase ore, precizează agenția TASS.

„Avionul IL-96 al companiei aeriene Rossiia, care efectua un zbor special umanitar de evacuare și care i-a preluat pe cetățenii ruși, a decolat de pe aeroportul Henri Coandă din București la ora 18:50 (ora Moscovei) cu o întârziere de aproape șase ore”, a subliniat ambasada.

TASS menționează că în prezent nu există o legătură aeriană permanentă între București și Moscova. Unii angajați ai ambasadei ruse s-au întors în Rusia mai devreme. Numărul total al funcționarilor ruși care au părăsit deja România este de aproape 140 de persoane.

Anterior, pe 8 iunie, Ministerul de Externe al României a declarat că autoritățile intenționează să reducă personalul ambasadei ruse cu peste 50 de persoane în decurs de o lună. Ministerul a menționat că decizia „reflectă nivelul actual al relațiilor bilaterale” în contextul operațiunii militare speciale desfășurate de Federația Rusă în Ucraina. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a catalogat acțiunile României drept un atac ostil, care duce la degradarea relațiilor dintre cele două țări. Potrivit acesteia, demersul părţii române nu va rămâne fără răspuns.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu este doar un act ostil, ci este și unul jenant. Diplomația română este lipsită de tact, este repetentă în acest domeniu. Zilele trecute deputatul PNL Alexandru Muraru a afirmat că s-au creat condițiile pentru ca ambasadorul Rusiei la București să fie expulzat din România. Acest individ, apropiat al președinteluii Iohannis și fratele ambasadorului României la Washington, debitează niște tâmpenii că rămâi șocat. Mă întreb dacă acestor indivizi ca el, care ajung într-o funcție publică, li se face înainte un control psihologic. Pentru că afirmația lui se încadrează în domeniul medical. Expulzarea ambasadorului unui stat reprezintă cel mai ostil act diplomatic care se poate aplica, însemnând, practic, ruperea relațiilor diplomatice cu statul respectiv. Dar acești doi frați, pseudo-istorici, unul deputat și altul ambasador în SUA din 2021, sunt agenți ai intereselor străine în România, iar pentru bursele generoase primite din străinătate acum trebuie să facă jocul stăpânilor. Un iresponsabil, care pune în pericol relațiile diplomatice dintre Rusia și România, oricum grav deteriorate.
    Rușine fostului ministru de externe care a luat hotărârea de expulzare, dar și actualului ministru care nu a anulat această decizie aberantă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994