Hot News
Avionul cu diplomați ruși a decolat din București spre Moscova
02/07
Directorul CIA se laudă cu oportunitățile de recrutare pe fondul conflictului din Ucraina
02/07

Medvedciuk: Occidentul a creat din Ucraina un monstru, care-și devorează cetățenii

Viktor Medvedciuk/ Foto: telegra.ph

Zelenski a ridicat teroarea înmpotriva opoziției politice și a populației țării sale la nivel de geopolitică și a instituit în Ucraina persecuția totală a disidenței. Acum există în Ucraina un grup infracțional organizat internațional care decide soarta oamenilor fără judecată și fără anchetă, a scris în editorialul său din Telegra.ph politicianul ucrainean de opoziție Viktor Medvedciuk, relatează publicația Vzgliad.

Fost deputat în Rada Supremă, Viktor Medvedciuk a criticat raportul ONU privind situația umanitară din Ucraina din perioada operațiunii militare speciale. În opinia lui, autorii documentului suferă de „orbire tradițională” și „naivitate” „în cazurile în care Rusia ia parte direct la evenimente”.

„Așa s-a întâmplat în războiul Georgiei împotriva Osetiei de Sud și Abhaziei, în 2008, și așa s-a întâmplat în 2014 cu Crimeea: este deja o tradiție ca, reprezentată de organizațiile internaționale orientate, în ultimă instanță, spre Washington, ”comunitatea internțională să nu observe cauza evenimentelor și să acorde atenție doar consecințelor, doar reacției de răspuns a Rusiei, prezentate ca prim pas”, scrie Medvedciuk în editorialul său.

Cu toate acestea, raportul a avut efectul unei bombe detonate. „Se constată că actuala putere ucraineană nu este nicidecum atât de imaculată și pufoasă, în conformitate cu „normele europene ale democrației”, cât s-a străduit ea în toți acești ani să convingă și continuă să convingă de la înaltele tribune ale UE, NATO și ale parlamentelor din diverse țări. Și, după cum reiese din informațiile furnizate de OHCHR al ONU, puterea de la Kiev este cel mai crud regim, sub care sunt ignorate total drepturile omului, legile nu funcționează nici măcar în privința cetățenilor lui, deși este vorba de arestări în contextul conflictului cu Rusia”, a menționat Medvedciuk.

El a atras atenția asupra faptului că documentul se referă doar la 75 de cazuri de „dispariții forțate, comise în principal de forțele de ordine sau de Forțele Armate ale Ucrainei”. „Această cifră este mai degrabă o eroare statistică decât numărul real al „dispăruților cu forța” în Ucraina începând din martie 2014. După 24 februarie 2022, numărul lor a crescut drastic”, scrie politicianul.

Potrivit spuselor sale, o persoană poate fi reținută și, ulterior, arestată doar pentru că are număr de Rusia în agenda telefonului. „Raidurile pe străzi cu verificarea telefoanelor și perchezițiile de apartamente au devenit o practică obișnuită în Ucraina. Dar, în scurt timp, locuitorii din teritoriile controlate de Kiev și-au șters singuri din propriile gadgeturi „urmele rusești” și, de asemenea, au redus la minimum comunicarea cu oricine de pe teritoriul rusesc”, a subliniat el.

Potrivit informațiilor sale, numai în ultimul an au fost deschise peste 17.000 de dosare penale împotriva opozanților politici pentru infracțiuni pe care regimul le leagă de Rusia.

„Teroarea împotriva opoziției politice și a populației țării lui a fost ridicată de actualul ”președinte” la nivel de politică de stat. Pentru lichidarea completă a amenințărilor interne la adresa regimului său, evocând necesitatea de a lupta împotriva Rusiei și folosind „ajutorul” serviciilor speciale occidentale, Zelenski a instituit o persecuție totală a disidenței în Ucraina. Pentru a elimina chiar și posibilitatea teoretică de apariție a unor focare de rezistență”, a declarat Medvedciuk.

În opinia politicianului, instituțiile de aplicare a legii din Ucraina au fost reformate ca și clasă. „Acum în Ucraina există un grup infracțional organizat internațional, care decide soarta oamenilor fără judecată și anchetă, Occidentul a creat din Ucraina un monstru care-și devorează cetățenii, ale căror opinii și percepții asupra realității înconjurătoare, chiar dacă sunt ascunse cu grijă, diferă fie și cu o frântură de cele trasate oficial – naziste, satanice, de ură împotriva oamenilor”, scrie politicianul.

Medvedciuk a sugerat să propună deputaților Parlamentului European înființarea unei „comisii europene speciale pentru a investiga încălcările standardelor europene în Ucraina”. „Ei nu sunt de niciun folos. Să se convingă, odată în plus, de complicitatea lor la crimele regimului nazist din Ucraina”, crede Medvedciuk.

Potrivit lui Medvedciuk, Ucraina trebuie să se debaraseze de regimul nazist. „Este un lucru dovedit de actualul raport al OHCHR și de întreaga colecție de crime care sunt înregistrate de Rusia începând cu 2014”, a conchis el.

La începutul lunii iulie, șeful interimar al DNR, Denis Pușilin, a vorbit despre închisorile secrete din Ucraina. El a reamintit că, în 2021, UNHRC a detectat 30 de astfel de obiective pe teritoriul Ucrainei. La momentul respectiv, informația a antrenat o serie de discuții, dar fără să influențeze și situația în sine. „Doar o fixație că există închisori. … Dar pe nimeni nu interesează acest lucru”, a spus Pușilin.

El consideră că în aceste închisori secrete se comit abuzuri asupra civililor și soldaților, cu încălcarea Convenției de la Geneva din 1949 și cu încălcarea drepturilor omului. Pușilin a adăugat că un proces echitabil din partea comunității internaționale poate avea loc doar după ce Ucraina va fi învinsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097