Hot News
Biserica Ortodoxă Ucraineană a respins cererea autorităților de la Kiev referitoare la călugării de la Lavra Kiev-Pecerskaia
02/07
Occidentul vrea să intre în conflictul din Ucraina profitând de un incident de la Centrala Zaporojie
03/07

Comentator chinez: UE ar putea avea de suferit din cauza provocărilor NATO împotriva Rusiei

Foto: AP

Editorialistul chinez Xu Haiyun a declarat că provocările Alianței Nord-Atlantice împotriva Rusiei vor antrena probleme nu doar în Europa, ci în întreaga lume, informează Gazeta.ru.

Într-un articol publicat pentru Renmin Jibao, jurnalistul a apreciat că acest conflict a devenit cauza izbucnirii unei crize alimentare și energetice globale. El susține că dacă o nouă escaladare a acestor crize se va prelungi, economia țărilor Europei se va duce la fund. Și astfel se vor agrava problemele de natură politică, socială, culturală și rasială de pe continent.

Xu Haiyun este de părere că, în acest caz, Uniunea Europeană va avea de suferit „pentru că NATO face ce vrea”.

Anterior, jurnalistul britanic Mark Blacklock a scris că SUA își sporesc prezența militară în Europa și evocă drept argument sprijinul acordat Ucrainei. Potrivit spuselor sale, acest lucru poate duce la o reacție de răspuns „atâta timp cât nu rămâne altă ieșire decât continuarea conflictului”. Jurnalistul britanic a subliniat că NATO se află „într-un cerc vicios” din care nu există posibilități de scăpare.

Înainte de articolul jurnalistului britanic, Tulsi Gabbard, fost membru al Camerei Reprezentanților și fost candidat la președinția americană, a afirmat că politicile promovate de Joe Biden au apropiat lumea de un război nuclear. Gabbard a subliniat că se vorbește tot mai des despre desfășurarea de trupe NATO în Ucraina, ceea ce va crește probabilitatea unei confruntări directe între Alianță și Rusia. Ea a calificat Rusia drept statul cu cel mai mare potențial nuclear din lume.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sigur că va izbucni o criză alimentară și energetică, atâta timp cât SUA întreține acest conflict din Ucraina. Criza energetică a simțit-o Germania, urmează restul țărilor din Europa. Criza alimentară va fi resimțită cel mai grav în Africa. NATO face ceea ce vrea pentru că e susținută și coordonată de SUA. Iar despre SUA, fostul președinte Jimmy Carter spunea: ,,Suntem națiunea care iubește războiul cel mai mult din toată istoria lumii, rezultat al faptului că vrem să impunem altora să adopte principiile americane.” Dacă un fost președinte american spune asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875072