Hot News
Directorul CIA se laudă cu oportunitățile de recrutare pe fondul conflictului din Ucraina
02/07
Comentator chinez: UE ar putea avea de suferit din cauza provocărilor NATO împotriva Rusiei
03/07

Biserica Ortodoxă Ucraineană a respins cererea autorităților de la Kiev referitoare la călugării de la Lavra Kiev-Pecerskaia

Foto: m24.ru

Cererea autorităților ucrainene adresată călugărilor de a părăsi Lavra Kiev-Pecerskaia este nefondată, ilegală și arbitrară, se arată în declarația Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, scrie Vzgliad.

În cadrul departamentului juridic al Bisericii Ortodoxe Ucrainene s-a precizat că rezilierea unilaterală a contractului este atacată în instanță, că nu a fost luată nicio decizie judecătorească în acest sens, astfel că rezervația nu are niciun temei legal pentru astfel de acțiuni, iar cererea de a elibera complexul de clădiri și de a preda cheile acestora este ilegală și trebuie considerată arbitrară, a relatat TASS.

De asemenea, în declarația de pe site-ul Bisericii Ortodoxe Ucrainene este lansat un apel către membrii comisiei ministerului ucrainean al Culturii să nu încalce legile și să aștepte o decizie a instanței.

Anterior, autoritățile ucrainene au cerut călugărilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice să părăsească teritoriul Lavrei Kiev-Pecerska până pe 4 iulie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Poate ar fi timpul ca toate Bisericile Ortodoxe din lume să sprijine Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică. Oare nu este clar că se vrea distrugerea Ortodoxiei? Dacă acum nu vorbesc, dacă acum nu acționează, atunci când? Într-o zi va fi prea târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077