Hot News
Cum a decurs summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai, sub președinția indiană
05/07
Atacul de la Makeevka: Numărul victimelor a ajuns la 68 de oameni
05/07

Putin: Indicatorii economici ai Rusiei au depășit așteptările

Președintele Vladimir Putin și prim-ministrul Mihail Mișustin/ Foto: RIA Novosti

Indicatorii economici ai Rusiei sunt peste așteptări, ceea ce dă speranța că toate obiectivele vor fi îndeplinite, a declarat președintele Vladimir Putin la întâlnirea cu premierul Mihail Mișuștin, relatează RIA Novosti.

„Cel puțin până acum, rezultatele noastre sunt, exprimându-ne cu prudență, peste așteptări, mai bune decât previziunile. Ceea ce ne dă speranța că toate obiectivele, așa cum ni le-am stabilit, vor fi cel puțin rezolvate”, a declarat Putin.

Economia își revine

Economia Rusiei continuă să se redreseze în ciuda sancțiunilor, cu o creștere a PIB-ului de 0,6% în primele cinci luni ale acestui an, a declarat Mișuștin în cadrul întrevederii.

„Aș spune chiar că economia țării continuă să se redresează cu fermitate, în pofida sancțiunilor, în pofida tuturor obstacolelor ridicate în calea țării noastre. Pregătindu-mă pentru întâlnirea cu dumneavoastră, chiar astăzi m-am uitat peste cifre – pe primele cinci luni ale anului avem o creștere a PIB-ului de 0,6%. Dar ceea ce este foarte important este că în mai a fost de 5,4%”, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a precizat premierul. El a adăugat că guvernul este, în prezent, încrezător că, în absența unor situații de forță majoră, până la sfârșitul anului, PIB-ul ar urma să înregistreze o creștere de peste 2%, industria prelucrătoare fiind motorul acestei creșteri.

La începutul lunii iulie, rata inflației în Rusia a fost de 3,4%, experții estimând că inflația anuală nu ar trebui să depășească, în Rusia, pragul de 5%, a mai spus premierul. El a precizat că rata șomajului în țară s-a situat la 3,1-3,2%.

Realizarea proiectelor naționale

Indicatorii de implementare a proiectelor naționale sunt de 98,95%, a anunțat premierul. „Probabil cea mai importantă cifră este nivelul mediu de realizare a indicatorilor la proiectele naționale, aici am pregătit un document special pentru dumneavoastră – 98,95%”, a spus el.

„Mediul, demografia, sănătatea, cultura… Toate acestea sunt domenii, unde oamenii așteaptă, desigur, din partea noastră rezultate, iar proiectele naționale sunt metodele de realizare a obiectivelor naționale de dezvoltare, după care, concret vorbind, ne ghidăm activitatea, inclusiv după dispozițiile dumneavoastră”, a adăugat premierul.

După cum a subliniat Mișuștin, toate obligațiile sociale vor fi îndeplinite. „Cred că toate obiectivele vor fi îndeplinite, dar cel mai important lucru, și sunt sigur de aceasta, este că toate obligațiile sociale vor fi îndeplinite”, a subliniat el.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Bravo, Rusia! Am știut că acest popor nu se dă bătut și este capabil să înfrunte orice rău. Iar din rău, poporul rus poate face binele.

  2. alex spune:

    Rusia pur și simplu nu poate cădea economic datorita bogățiilor nesfârșite ce le deține imensul teritoriu rus asigurat de sistemul capitalismt corect implementat.Singura data în istorie când Rusia a căzut în faliment a fost la sfârșitul URSS pt că nu putea să se întrețină din vânzările slabe ale produselor ei căci era blocata pe piața internațională și mai avea de purtat in carca și celelalte state comuniste de pe glob ce erau praf.Sanctiunile nu au cum să meargă împotriva Rusiei,doar războiul și dezbinarea interna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093