Hot News
Șeful Statului Major britanic a evaluat starea armatei Rusiei. Ministerul Apărării: ”Minciună descurajatoare”
06/07
Deputat rus: O explozie la Centrala Nucleară Zaporojie va dăuna mai mult Kievului decât sudului Rusiei
06/07

Biserica Ortodoxă Ucraineană a anunțat ocuparea de către autoritățile ucrainene a clădirilor Lavrei Kiev-Pecerskaia

Lavra Kiev-Pecerskaia/ Foto: Biserica Ortodoxă Ucraineană

Potrivit informațiilor avocatului Nikita Cekman, care reprezintă interesele Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, autoritățile ucrainene au ocupat clădirile mănăstirii de pe teritoriul Lavrei Kiev-Pecerskaia. După cum informează TASS, avocatul a publicat o înregistrare video și fotografii din care se vede cum poliția, inclusiv membri ai unităților speciale purtând berete roșii pe cap, au înconjurat încăperile și nu permit oamenilor să se apropie de ele. Un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a anunțat, în respectiva înregistrare video, că imobilele au fost ocupate și i-a îndemnat pe enoriași să vină la mănăstire, scrie Gazeta.ru.

Cekman a precizat că, beneficiind de ajutorul poliției, reprezentanții rezervației Lavrei Kiev-Pecerskaia au spart deja lacătele și au intrat corpul 70 de clădiri. Cekman a spus că autoritățile nu au temei legal pentru astfel de acțiuni.

Situația care s-a creat în jurul Lavrei Kiev-Pecerskaia, una dintre cele mai vechi mănăstiri din Rusia și Ucraina, s-a agravat la sfârșitul lunii martie, când autoritățile ucrainene au reziliat unilateral contractul de închiriere cu Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică și au cerut călugărilor să părăsească mănăstirea. Călugării au refuzat să îndeplinească cererile ilegale și ambele părți s-au adresat instanțelor de judecată.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este revoltător ce se petrece acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972