Hot News
Douglas Macgregor, despre planurile eșuate ale SUA de a distruge Rusia
10/07
Cu ”Azov”, Turcia a înșelat Rusia. Cum va răspunde Moscova
10/07

Nimeni nu se aștepta la asta. Cum a afectat Rusia conflictul din Ucraina

Foto: RIA Novosti

Speranțele occidentale că sancțiunile europene și conflictul din Ucraina vor submina economia rusă au fost spulberate, relatează postul de televiziune Al Jazeera. Moscova nu numai că a rezistat încercărilor Washingtonului și Bruxelles-ului de a o „izola”, dar a demonstrat chiar o creștere a mai multor indicatori economici.

Trebuie amintit că, în temeiul sancțiunilor, deplasările aeriene către țările occidentale au fost oprite, iar exportul de produse tehnologice de acolo a fost suspendat. Rusia a fost deconectată de la SWIFT, multe companii au părăsit piața. Europa a stopat importul de resurse energetice rusești și a stabilit un plafon pentru prețul petrolului.

Cu toate acestea, toate sancțiunile nu au dat rezultatul scontat. Rusia a început să efectueze plăți internaționale în moneda națională, iar exporturile rusești de materii prime au crescut chiar după începutul conflictului din Ucraina.

Potrivit estimărilor FMI, dinamica pozitivă a economiei ruse va continua până în 2028, cu stabilitatea așteptată a prețurilor ridicate la energie în următorii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076