Hot News
Ministerul rus al Apărării a dezvăluit numărul mercenarilor străini atrași de Ucraina
11/07
Tătarii din Crimeea l-au îndemnat pe Erdogan să cunoască viața reală a Peninsulei
11/07

SVR: Prin intermediul presei, SUA vor să inoculeze ideea luptei împotriva autorităților din Rusia

Clădirea Capitoliului din Washington/ Foto: AP

Departamentul de Stat a trimis companiilor americane de telecomunicații și de media instrucțiuni despre modul în care trebuie acoperite evenimentele din Rusia, scopul lor fiind de a insufla ideea necesității angajării unei lupte de forță împotriva autorităților, a anunțat Serviciul de Informații Externe al Rusiei, citând o declarație făcută în acest sens de directorul instituției, Serghei Narîșkin, scrie RIA Novosti.

„Conform informațiilor de care dispune SVR, în iunie Departamentul de Stat a trimis celor mai mari holdinguri de telecomunicații, precum AT&T, Comcast Corporation, Graham Media Group, Nash Holdings, Newsweek Publishing și The New York Times Company, instrucțiuni privind reflectarea distorsionată a evenimentelor din interiorul și din jurul Rusiei”, se spune în comunicatul de presă.

Astfel, departamentul american de politică externă s-a transformat definitiv în „ministerul adevărului” prezis de George Orwell, el dictând, de fapt, mijloacelor americane de informare în masă ce trebuie să scrie și să spună, a subliniat serviciul special.

Potrivit datelor serviciilor de informații ruse, autoritățile americane au cerut, de fapt, ca mass-media să-și construiască activitatea referitoare la Rusia „în spiritul acțiunilor subversive”.

„Misiunea este pusă la modul concret: aceea de a inocula în conștiința cetățenilor ruși ideea privind necesitatea angajării unei lupte de forță împotriva autorităților, până la o rebeliune armată. Cu scopul de a atrage populația în acțiuni de protest, se propune să fie difuzate mai intens invențiile despre slăbiciunea statului rus, despre incapacitatea acestuia de a-și apăra teritoriile, despre înfrângerea inevitabilă în confruntarea cu Occidentul”, – a precizat SVR.

Mass-media americane trebuie să acorde o atenție aparte exercitării unei influențe „de radicalizare a tinerilor și adolescenților”, care trebuie convinși că doar prin răsturnarea actualei puteri poate fi garantat ”un viitor luminos” pentru țară.

După cum a menționat serviciul special, exemple sunt chemate să devină opozanții ruși fugari, precum și rușii care participă la acțiuni de sabotaj și terorism împotriva militarilor și civililor. Opozanți cărora jurnaliștii americani trebuie să le creeze o imagine pozitivă.

SVR a constatat cu regret că Departamentul de Stat, care anterior a lucrat ca ”un departament rațional și cu judecată sănătoasă”, sub conducerea lui Anthony Blinken, Victoria Nuland și alții, s-a transformat într-un „depozit urât mirositor de gunoaie informaționale”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA este cel mai agresiv și mincinos stat care poate exista. Iar despre mizeria morală pe care a răspândit-o în întreaga lume, să nu mai vorbim. Companiile americane de telecomunicații și media și-au întins tentaculele peste tot. Cu dolarii lor murdari au cumpărat canale de televiziuni și presa din multe țări. Mai ales prin televiziune oamenii sunt ușor de manipulat. Necitind, ei primesc informația dată, fără să o verifice, fără să mai poată discerne adevărul de minciună. Creierul lor e paralizat. Când li se repetă mereu același lucru, chiar dacă e o minciună, ei îl consideră adevăr. Adevărul poate fi uneori dezbătut. Dar foarte des, neadevărul nu poate fi dezbătut și este considerat ,,adevăr alternativ”, care este, de fapt, minciuna. Este o minciună învelită în staniol, ca să pară adevăr pentru ignoranți. Minciunile răspândite despre o țară (în cazul de față, Rusia), nu sunt minciuni oarecare. Sunt amenințări directe la suveranitatea acelei țări. Și acestea nu sunt contravenții minore pe care lumea le poate da uitării. SUA e capabilă să facă absolut orice pentru interesele ei. Se consideră un stat democratic și civilizat, deși mă îndoiesc. Jocurile ei murdare reflectă lipsa de bun simț, în special la personajele de la vârf. Societățile libere vor muri dacă celor care dețin influență, avere și putere le lipsește această virtute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875003