Hot News
SVR: Prin intermediul presei, SUA vor să inoculeze ideea luptei împotriva autorităților din Rusia
11/07
Corneliu Vlad: Majoritatea globală își structurează cadrul instituțional
11/07

Tătarii din Crimeea l-au îndemnat pe Erdogan să cunoască viața reală a Peninsulei

”Soarta tătarilor crimeeni trebuie să fie hotărâtă în Crimeea!” scrie pe pancartă/ Foto: runews24.ru

Zaur Smirnov, o personalitate publică a tătarilor din Crimeea, s-a adresat președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cu îndemnul de a-și trimite în Crimeea reprezentanți oficiali pentru a cunoaște care este viața reală a tătarilor crimeeni, scrie agenția Rambler.ru.

Vineri, pe 7 iulie, liderul ucrainean Volodimir Zelenski a purtat două ore de negocieri cu Erdogan. Presa și diplomații nu au avut acces la întâlnire. În cadrul discuțiilor a fost abordată problema tătarilor din Crimeea.

Smirnov a subliniat că, la întrevederea cu omologul său ucreainean, Erdogan i-a identificat din nou pe tătarii crimeeni cu Ucraina, „ceea ce nu are nimic în comun cu realitatea”.

Președintele Turciei ar trebui să-și trimită reprezentanții în Crimeea pentru ca aceștia să vadă cum trăiesc tătarii din Crimeea după ce Peninsula a revenit în componența Rusiei, a menționat politicianul.

Și numai după aceea Erdogan va primi dreptul moral de a face declarații pe această temă, a adăugat el.

Smirnov a subliniat că în deceniile când Peninsula s-a aflat în componența Ucrainei, tătarii din Crimeea au luptat pentru libertate și pentru drepturile lor.

El a precizat că autoritățile ucrainene au refuzat să recunoască tătara ca limbă de stat, le-a interzis tătarilor să construiască o Moschee-Catedrală, nu au investit în dezvoltarea infrastructurii așezărilor cu populație tătară compactă.

Pe acest fundal, a rezumat politicianul, Rusia i-a reabilitat pe tătarii din Crimeea, bulgarii și grecii, a permis construirea unei moschei, a alocat miliarde de ruble pentru sfera socială și construcția de drumuri.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Probabil că Erdogan e rupt de realitate. Din când în când e bine să i se amintească anumite lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875059