Hot News
„Fără precedent și absurd”. Zelenski a evaluat șansele Ucrainei de a adera la NATO
11/07
Șoigu, despre pierderile armatei Ucrainei în timpul contraofensivei
12/07

Colonelul Macgregor: Rusia a zădărnicit efectiv livrarea de sisteme Aegis către Ucraina

Foto: dzen.ru

Începând operațiunea militară specială, Rusia a zădărnicit efectiv livrarea sistemelor de rachete Aegis către Ucraina, a declarat colonelul Douglas Macgregor, fost consilier al șefului Pentagonului, relatează Vzgliad.

Potrivit acestuia, Rusia nu a dorit ca Ucraina să adere la NATO, pentru ca apoi să fie transformată într-un avanpost pentru organizarea unui atac asupra ei, iar partea rusă avea motive să anticipeze un astfel de final, după ce a văzut cum Statele Unite au desfășurat în România și Polonia baze pentru sistemele de rachetă Aegis, a relatat agenția RIA Novosti.

Macgregor a adăugat că Rusia se aștepta ca aceste sisteme să ajungă în estul Ucrainei, ceea ce ar fi pus sub semnul amenințării întreg sistemul de descurajare nucleară.

El a mai declarat că Zelenski a devenit o marionetă devotată și obedientă a Washingtonului și Londrei. Macgregor ajunge la concluzia că este timpul ca Washingtonul să recunoască adevărul despre situația din Ucraina, dar acolo nu vor să audă și să vadă acest adevăr.

Anterior, Macgregor a declarat că nimic nu poate ajuta Ucraina să câștige în conflict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078