Hot News
Armata ucraineană a lovit orașul Tokmak cu muniții cu fragmentație
13/07
Putin: Unul dintre motivele operațiunii militare speciale este pericolul aderării Ucrainei la NATO
14/07

Putin: Rusia nu va ceda presiunilor externe, așa cum au sperat oponenții, ci va continua să meargă doar înainte

Foto: TASS

Vladimir Putin a vorbit la Forumul viitoarelor tehnologii ”Computering și Comunicații. Lumea cuantică” (în imagine): esențialul din declarațiile președintelui:

– Elitele aflate la putere în unele țări au organizat pentru Rusia o blocadă tehnologică. ”La provocări externe vom răspunde doar prin creșterea calității și a eficienței muncii noastre, prin răspândirea libertății, fără a se izola de nimeni”.

– Rusia trebuie să dispună de propriile sale competențe în domenii de importanță critică pentru dezvoltarea țării. Trebuie să avem nu doar realizări științifice și soluții de bază, dar trebuie să avem întreg lanț tehnologic și de producție.

– Rusia a tras concluzii și a învățat lecții din situația în care unii dintre partenerii străini au „trântit zdravăn ușa” în fața Federației Ruse în domeniul tehnologiei, multe dintre care țara le cumpăra din „supermarketul de soluții gata făcute”. „Am cumpărat multe tehnologii de importanță critică din „supermarketul” de soluții gata făcute și produse de alții. Iar la un moment dat, în fața noastră ușa s-a trântit ermetic și a fost agățată o tăbliță – închis”, a spus Putin.

– Rusia intenționează să extindă  cooperarea egală în drepturi, alianțele științifice cu alte state.

– Președintele a dispus să fie elaborat un nou proiect național pe o perioadă de până în 2030 privind formarea unei economii a datelor. Potrivit președintelui, proiectul trebuie să ofere soluții pentru:
– colectare de date,
– dezvoltarea sistemelor de comunicații,
– infrastructura suverană pentru stocarea datelor în țară, soluții interne de cloud și de calcul;
– securitatea datelor.

„Efectul va fi cu adevărat complex și multiplicator”, a spus Putin.

– Va fi reluat programul de mega-granturi pentru cercetători. În cadrul programului vor fi sprijiniți acei oameni de știință care au plecat din Rusia, dar au decis să se întoarcă în Patrie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia nu a fost și nici nu va fi vreodată un stat vasal. Rusia nu s-a umilit și nici n-a slugărit alt stat. Rusia este o țară demnă, care a demonstrat că poate ieși din orice situație critică. Cei care i-au închis ușa în nas, să stea acolo, după ușă, pe vecie! Rusia este cea mai frumoasă țară de pe pământ, cu o cultură uimitoare. Iar cu un președinte ca Vladimir Putin sunt sigură că își va îndeplini toate năzuințele. Bravo, Rusia! Să ai privirea doar înainte și încrederea doar în Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875003