Hot News
De ce NATO desfășoară 300.000 de soldați la granițele Rusiei
16/07
„Putin ne-a dat de înțeles”. Scott Ritter, despre orașele ucrainene care vor fi eliberate de Rusia
17/07

Putin: A furniza Ucrainei muniții cu fragmentație reprezintă o crimă

Muniți cu fragmentație/ Foto: AP

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că trimiterea în Ucraina de muniții cu fragmentație de către țările occidentale trebuie considerată o crimă, informează Izvestia.

„În ceea ce privește munițiile cu fragmentație, chiar Administrația americană a făcut o evaluare a acestor muniții prin vocea angajaților săi, nu cu mult timp în urmă, când utilizarea munițiilor cu fragmentație a fost calificată drept o crimă chiar de însăși Administrația SUA”, a spus Putin, a cărui declarație a fost difuzată în direct de postul de televiziune ”Rossia 1”.

Potrivit spuselor liderului de la Kremlin, „așa și trebuie tratat subiectul”.

El a atras atenția asupra faptului că Rusia are un stoc suficient de diferite tipuri de muniții cu fragmentație. Cu toate acestea, Moscova nu le-a aplicat, deoarece nu era nevoie de acest lucru.

„Dar desigur, dacă sunt folosite împotriva noastră, ne rezervăm dreptul de a răspunde în oglindă”, a spus președintele.

Rambler amintește că, pe 16 iulie, expertul militar Andrei Marociko, locotenent-colonel în retragere din Republica Populară Lugansk (LNR), a declarat că militarii ucraineni au lansat un atac asupra orașului Lugansk folosind muniții cu fragmentație cu rază lungă de acțiune.

Anterior, Pentagonul a declarat că oficialii și analiștii americani consideră că munițiile cu fragmentație trimise de SUA nu vor avea un impact imediat asupra situației de pe front a armatei ucrainene.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Administrația SUA una zice și alta face. Pentru ,,impresie artistică” SUA poate declara că utilizarea muniției cu fragmentație este o crimă, dacă în fapt încurajează folosirea ei. Pentru că NATO este condusă de SUA și nu face nimic de capul ei. Președintele Putin va trebui să folosească acest tip de muniție dacă este obligat s-o facă. Este dreptul Rusiei să răspundă cu aceeași monedă la astfel de provocări. Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a afirmat că Ucraina ,,insistă să poarte un război” împotriva Rusiei și că Europa va plăti pentru toate acestea. La începutul acestei luni când Zelenski a fost la Sofia, Radev a insistat pentru o rezolvare pașnică a conflictului. Zelenski i-a răspuns că Ucraina nu are o soluție pașnică. Mai mult, comandantul-șef al forțelor ucrainene, Valeri Zalujnîi, a recunoscut efectuarea de atacuri ucrainene pe teritoriul rusesc ,,pentru că este posibil și necesar să ucidem pe teritoriul său într-un război.” Este atât de pornit împotriva rușilor încât a afirmat ziarului american WP că ,,nu-mi pasă, nimeni nu mă va opri.” În concluzie, nu se dorește încetarea conflictului nici din partea Ucrainei și nici din cea a SUA. Cine sunt, de fapt, criminalii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875040